foto: Shutterstock
Tūristu bari pamazām iznīcina Taizemes skaistāko pludmali, ko atpazīstam no filmas "The Beach"
Pasaulē
2018. gada 13. februāris, 18:32

Tūristu bari pamazām iznīcina Taizemes skaistāko pludmali, ko atpazīstam no filmas "The Beach"

Jauns.lv

Viena no slavenākajām pludmalēm Taizemē “MayaBay”, kas savu lielāko popularitāti iemantoja pēc Holivudas filmas “Pludmale” (“The Beach”) parādīšanās uz ekrāniem visā pasaulē, slēgta pārmērīgi lielā tūristu skaita dēļ. 

Filma, kurā galveno varoni atveidoja Leonardo di Kaprio, kļuva par daudzu ceļotāju motivāciju brīnumaini skaisto pludmali aplūkot dzīvē. Tomēr neizmērojami lielā popularitāte radījusi arī raizes. Vietējā pašvaldība nolēmusi slēgt apskates objektu no jūnija līdz septembrim. 

Uz Maya līci ik dienu dodas aptuveni 5000 ceļotāju. Tūrisms pēdējo desmit gadu laikā Taizemē strauji attīstījies, 2017. gadā to apmeklējuši teju 35 miljoni cilvēku. Tūrisma nozare veido milzīgu valsts iekšzemes kopprodukta daļu un sagaidāms, ka turpmākajos gados tas tikai turpinās pieaugt.

foto: Shutterstock

Saskaņā ar Taizemes jūras aizsargājamo teritoriju galveno speciālistu, pārmērīgi liels tūristu skaits rada draudus koraļļiem. Viņš piebildis, ka tūristi nesaprot, kādus zaudējumus var nodarīt, vien pieskaroties koraļļiem. 

Eksperti lēš, ka apskates objekta īslaicīga slēgšana varētu palīdzēt to pasargāt. Tomēr slēgt pludmali pavisam neesot iespējams, tūrisma nozares ienesošās naudas dēļ, vēsta “The Independent”.