foto: AP
Aviokatastrofa Maskavā: reisā bija ārzemnieki; izskan pirmās versijas; notikuma vietā aiztur žurnālistu
Lidmašīnas detaļas izkaisītas lietā teritorijā.
Pasaulē
2018. gada 12. februāris, 07:35

Aviokatastrofa Maskavā: reisā bija ārzemnieki; izskan pirmās versijas; notikuma vietā aiztur žurnālistu

Jauns.lv

Pasažieru lidmašīna "An-148", kura svētdienas vakarā Krievijā īsi pēc pacelšanās cieta katastrofu, nesadalījās gaisā, vēstī aģentūra "Interfax". 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar jaunāko informāciju, gaisa kuģis reisu uzsāka plkst.14.24, bet plkst.14.28 jau bija pazudis no radariem. 

Tikmēr notikuma vietā jau noslēgusies glābšanas operācija, kuras vadītājs, ārkārtas situāciju ministrs Vladimirs Pučkovs, apstiprina - izdzīvojušo nav. Starp pasažieriem bija arī ārzemnieki - Šveices un Azerbaidžānas pilsoņi. 

Pučkovs notikuma vietā noteicis diennakts apsardzi, lai sargātu notikuma vietu un nodrošinātu transporta koridoru, kurā būtu viegli piekļūt katastrofas vietai. 

Zīmīgi, ka svētdien notikuma vietā policisti aizturēja izdevuma "Snob" korespondentu Igoru Zaļubovinu, kuru nogādāja iecirknī, atņēma viņam mobilo tālruni, izdzēsa uzņemtās fotogrāfijas un pēc nelielas sarunas palaida mājās, neizvirzot nekādas apsūdzības.

Netālu no Maskavas nogāzusies lidmašīna; izdzīvojušo nav

Pie Maskavas svētdien avarējusi Krievijas pasažieru lidmašīna, kurā atradās 71 cilvēks.

gallery icon
53

Žurnālists gan bija paguvis nodot savai darba vietai uzņemtās fotogrāfijas, kurās redzamas avarējušās lidmašīnas atlūzas. 

Šobrīd lidmašīnas nogāšanās vietā turpinās meklēšanas darbi, kuri varētu ilgt vēl diennakti, jo daudz laika paņem tas, ka lidmašīnas atlūzas ir izmētātas pa apkārtni. Darbus apgrūtina arī sniegs un apvidus reljefs. 

Pirmdien, lai pētītu notikušā iemeslus, kopā sanāks valdības komisija, kuras locekļi tostarp arī lems, kā palīdzēt bojāgājušo tuviniekiem. 

Pirmās versijas

Sākotnējā informācija liecina, ka "Saratov Airlines" lidmašīna pirms reisa izgāja standarta tehniskās apkopes procedūru un nekādas aizdomas neradīja. Šis pats gaisa kuģis janvārī speciālistu klātbūtnē izgāja nopietnāku pārbaudi, kurā arī viss bijis kārtībā.

Šobrīd ir atrasta viena no divām "melnajām kastēm", tāpēc speciālisti ķersies pie darba, lai sāktu atšifrēt ierakstītos datus. 

Krievijas gaisa flotes arodbiedrības viceprezidents Alfrēds Malinovskis pieļauj, ka lidmašīna varēja piedzīvot katastrofu, jo tai atteica darboties pretapledošanas sistēma. 

Šobrīd netiek uzskatīts, ka lidmašīna sadalījās gaisā - visticamāk, tā ietriecās zemē ar pilnām degvielas tvertnēm, ko apliecina spēcīga degvielas smaka notikuma vietā. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Lai arī šobrīd nav izslēgta arī versija par teroraktu, tā tiek uzskatīta par maz ticamu. Veiktais eksprestests uz atlūzām nav uzrādījis spridzekļa pēdas, ziņo izmeklēšanai pietuvinātie avoti. 

Fakts, ka lidmašīna sadalījās neskaitāmos fragmentos, varētu būt izskaidrojams tieši ar apstākli, ka gaisa kuģis zemē ietriecies ar pilnām degvielas tvertnēm, kuras pēc sadursmes eksplodējušas. 

Jauns.lv jau vēstīja, ka pilots bija pieredzējis. Viņš nolidojis kopumā 5000 stundu, no kurām 2800 tieši ar "An-148" tipa lidmašīnu.

Krievijas pasažieru lidmašīnas avārijā netālu no Maskavas svētdien gājis bojā 71 cilvēks, paziņojuši izmeklētāji.

Lidmašīnā atradās 65 pasažieri un seši apkalpes locekļi. Neviens no viņiem nav izdzīvojis, apstiprinājušas varasiestādes.

Krievijas mediji, atsaucoties uz avotiem avārijas dienestos, jau iepriekš ziņoja, ka cilvēki, kas atradās lidmašīnā, visticamāk, gājuši bojā.

Aviokompānijas "Saratov Airlines" lidmašīna "Antonov An-148" bija ceļā no Maskavas Domodedovas lidostas uz Orsku, kas atrodas netālu no Krievijas robežas ar Kazahstānu.

Neilgi pēc izlidošanas lidmašīna pazuda no radariem un pēc tam avarēja Ramenskas reģionā, netālu no Maskavas.

"Interfax" vēstīja, ka lidmašīna pirms nogāšanās aizdegusies un lidmašīnas atlūzas izkaisītas plašā teritorijā.

Avārijas dienesti paziņojuši, ka uz katastrofas vietu nosūtīti vairāk nekā 150 darbinieki.