foto: Vida Press
50 gadu vecumā pašnāvību izdarījusi Holivudas aktrišu aģente, Vainstīna kolēģe
Džilai Mesikai bijuši mentāli traucējumi, kas īpaši saasinājušies pēc uzbriedušā seksskandāla Holivudas filmu industrijā.
2018. gada 9. februāris, 20:48

50 gadu vecumā pašnāvību izdarījusi Holivudas aktrišu aģente, Vainstīna kolēģe

Jauns.lv

Ar Hārviju Vainstīnu un aktrisi Rouzu Makgovanu cieši saistītā producente un aģente Džila Mesika beigusi savu dzīvi pašnāvībā, vēsta ASV mediji.

Mesika bija Rouzas Makgovanas pārstāve, vienlaikus arī darbojās Holivudas filmu industrijā kā producente. Makgovana bija viena no pirmajām aktrisēm, kas vērsās pret Hārviju Vainstīnu, radot kustību "MeToo", apsūdzot vīrieti seksuālā uzmācībā, varmācībā un pat izvarošanā.

Laikā - tas bijis 1997.gadā -, kad Vaintīns esot izvarojis Makgovanu, Mesika bija viņas aģente. 

Džila Mesika piektdien izdarījusi pašnāvību. Viņai bijuši bipolārie traucējumi un nosliece uz depresiju, raksta ASV prese. Sievietes ģimene norāda, ka Mesikas veselības stāvoklis saasinājies pēc tam, kad sākās Holivudas seksskandālu sērija. Viņa ļoti pārdzīvojusi, ka bijusi kā vidutājs starp seksuālā varmācībā vainoto Vainstīnu un upuri Makgovanu.

"Izmisīgie mēģinājumi Hārvijam sevi attaisnot postoši ietekmēja Džilu," teikts ģimenes paziņojumā. 

Pērna gada oktobrī izdevumā "New York Times" Makgovana detaļās stāstīja par Vainstīna izdarībām, vienlaikus norādot, ka viņas aģente Mesika ieteikusi cīnīties pret Vainstīnu, taču dažas nedēļas vēlāk pati pieņēma piedāvājumu vadīt "Miramax" filmu ražotni, kas daļēji pieder Hārvijam Vainstīnam.