foto: no žurnāla "Pastaiga" arhīva
Par seksuālo uzmākšanos runā arī Latvijā pazīstamais dizainers Jozs Statkevičs
Dizainers Jozs Statkevičs.
Pasaulē
2018. gada 7. februāris, 17:58

Par seksuālo uzmākšanos runā arī Latvijā pazīstamais dizainers Jozs Statkevičs

Kasjauns.lv

Lietuvā uzvirmojušā seksuālās vardarbības jeb #meToo skandālā atklātībā nāk arvien jauni stāsti. Šodien kļuvis zināms, ka par uzmākšanās upuri kļuvis arī populārais dizainers Jozs Statkevičs, kura vārds zināms arī Latvijas teātra un operas cienītājiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Seksuālo uzmākšanos Statkevičs piedzīvojis studiju gados, viņš atklājis “INFO TV”.

Dizainers 1988. gadā sācis studēt tērpu dizainu Viļņas mākslas akadēmijā. Konkrētākas detaļas par iespējamo uzmākšanos dizainers neatklāj, taču ir pārliecināts, ka pašreizējais #meToo skandāls Lietuvā ir tikai modes lieta.

“Arī man ir savs stāsts, un te ir runa gan par sievietēm, gan vīriešiem. Arī man studiju laikā uzmācās pasniedzēja. Sīkumos neizplūdīšu. Izdzirdot par šo skandālu, es gribēju to pastāstīt, taču manā uztverē tas ir uzpūsts skandāls un vairāk modes lieta,” saka dizainers. Kura pasniedzēja viņam studiju laikā uzmākusies, Statkevičs neatklāj.  

Pēc Statkeviča teiktā, seksuālās uzmākšanās skandāli nodara lielu ļaunumu kultūras nozarei. Viņš aizstāv arī Viļņas mākslas akadēmijas pasniedzēju Gintautu Trimaku, kurš ir viens no cilvēkiem, kuru studentes vaino par seksuālu uzmākšanos.
Statkevičs uzsver, ka Trimaku jau sen pazīst kā klusu un mierīgu cilvēku.

“Jā, varbūt viņš apskāva kādu studenti, bet man tā vairāk izskatās pēc modes lietas. Bet tagad draud atņemt prēmijas... Cilvēks ir visu mūžu strādājis, bet nu kāda studente vienkārši vēlas pareklamēties...”

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka vairākus Lietuvā cienījamus kultūras darbiniekus viņu studentes un kolēģes apsūdz par piedzīvotu seksuālu uzmākšanos. Skandālā kā iespējamie pāridarītāji minēti gan režisori Jons Vaitkus un Šarūns Barts, gan mākslinieki un Mākslas akadēmijas pasniedzēji Jons Gasjūns un Gintauts Trimaks.