foto: Vida Press
Ēģiptē apcietinātās britu tūristes Lauras ģimene piedzīvo sāpīgu vilšanos advokāta kļūdas dēļ
Ēģiptē apcietinātā britu tūriste Laura Plammere.
Pasaulē
2018. gada 30. janvāris, 16:10

Ēģiptē apcietinātās britu tūristes Lauras ģimene piedzīvo sāpīgu vilšanos advokāta kļūdas dēļ

Kasjauns.lv

Lielbritānijas vēstniecība Kairā noliegusi izskanējušo informāciju par to, ka britu tūristi, kura Ēģiptē apcietināta par pretsāpju medikamenta Tramadola ievešanu lielā daudzumā, apžēlojis Ēģiptes prezidents Abdelfatahs al Sisi . 

Sievietes advokāts Muhameds Osmans 25. janvārī nāca klajā ar informāciju par viņa klientes Lauras Plammeres apžēlošanu. Viņš bijis pārliecināts, ka sievietes vārds iekļauts starp 477 prezidenta apžēlotajām personām, tāpēc ziņas tālāk nodevis Lauras ģimenei un medijiem. 

Ēģiptes prezidents  Abdelfatahs al Sisi patiesi bija izrādījis apžēlošanu 477 notiesātajiem, taču Lauras vārds sarakstā neesot ticis iekļauts. 

Britu Ārlietu ministrijas pārstāvis uzsvēris, ka vēstniecība nav devusi sievietes ģimenei viltus cerības. Ministrija ģimeni turpinot apgādāt ar jaunāko informāciju par juridisko situāciju Lauras lietā, taču ziņas par Plammeres kundzes atbrīvošanu neesot izplatījusi. 

Ārlietu ministrijas pārstāvis apstiprināja, ka regulāri sazinoties ar Kairas konsulāro dienestu un informācija par Lauras iespējamo atbrīvošanu neesot tikusi apspriesta, vēsta “The Guardian”. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka Lauras Plammeres advokāts paziņojis par sievietes atbrīvošanu tuvāko dienu laikā, pēc tam, kad Ēģiptes prezidents sievieti it kā apžēlojis. 

Plammeres kundze labos jaunumus savai ģimenei paziņojusi pa telefonu, sakot: “Es nekad nedomāju, ka šī diena pienāks. Es jau biju sākusi atmest visas cerības!”.

Iepriekš britu tūristes Lauras Plammeres advokāts Ēģiptes tiesas piespriesto 3 gadu cietumsodu par pretsāpju medikamenta Tramadola ievešanu valstī komentējis kā kļūdu, piebilstot, ka tiesas lēmumu ietekmējusi spriedze diplomātiskajās attiecības starp Lielbritāniju un Ēģipti. 

Par ko ir stāsts?

33 gadus vecā Laura Plammere tika aizturēta Ēģiptes lidostā, kad viņas ceļojuma koferī atrasti spēcīgi pretsāpju medikamenti - Tramadols.

Laura bija devusies divu nedēļu atpūtā uz Sarkanās jūras kūrortu Ēģiptē. Aizdomās par narkotisko vielu ievešanu, sieviete trīs mēnešus tika turēta Hurgadas cietuma kamerā kopā ar slepkavām, prostitūtām un narkodīleriem. 

Lauras māsa medijiem atklāja, ka medikamenti bija novietoti čemodāna augšpusē un Laura tos nav centusies noslēpt. Sievietes ģimenei sākotnēji tika teikts, ka Laurai draud 25 gadu cietumsods, vai pat nāves sods, taču tiesa meitenei piespriedusi trīs gadu cietumsodu. 

Laura Plammere Hurgadas lidostā ielidoja šā gada 9. oktobrī, lai satiktu savu vīru – ēģiptieti Omāru. Viņš ciešot no spēcīgām muguras sāpēm, tāpēc Laura no Lielbritānijas atvedusi pretsāpju medikamentus – Tramadolu, ko izmanto stipri sāpju remdēšanai.