Beļģijā četrus aizturētos apsūdz "teroristiskās slepkavībās"
Turpinot Parīzes un Briseles teroraktu izmeklēšanu, Beļģijas likumsargi piektdien aizturēja sešus cilvēkus. Aizturēto vidū bija Abrini un Osama K.
Pasaulē
2016. gada 9. aprīlis, 20:30

Beļģijā četrus aizturētos apsūdz "teroristiskās slepkavībās"

Jauns.lv

Aizdomās par līdzdalību Parīzes slaktiņā turētajam Beļģijas marokānim Muhamedam Abrini un vēl trim cilvēkiem izvirzītas apsūdzības teroristiskās slepkavībās un par līdzdalību teroristu grupējumā, sestdien pavēstīja Beļģijas prokuratūra.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Abrini izvirzītas apsūdzības par "piedalīšanos teroristu grupas aktivitātēs un teroristiskās slepkavībās" saistībā ar Parīzes 13.novembra slaktiņu, teikts prokuratūras paziņojumā.

Analoģiskas apsūdzības saistībā Briseles 22.marta teroraktiem izvirzītas aizdomās turētajam, kas paziņojumā identificēts kā Osama K..

Tomēr "pagaidām nav iespējams apstiprināt, ka Muhameds Abrini tiešām ir trešais aizdomās turētais", tā dēvētais "vīrietis cepurē", kurš Briseles lidostā 22.martā bija redzams kopā ar diviem spridzinātājiem pašnāvniekiem, teikts prokuratūras paziņojumā.

Turpinot Parīzes un Briseles teroraktu izmeklēšanu, Beļģijas likumsargi piektdien aizturēja sešus cilvēkus. Aizturēto vidū bija Abrini un Osama K.

Kā vēsta beļģu mediji, apsūdzētais Osama K. ir Osama Krajems.

Osama K. ir atpazīts kā cilvēks, kurš bijis kopā ar teroristu pašnāvnieku Briseles Mālbēkas metro stacijā. Viņš arī iegādājies somas, kurās bija paslēpti Briseles lidostā detonētie spridzekļi, norādīja prokuratūra.

Divi cilvēki, kas tika aizturēti kopā ar Abrini, pēc "rūpīgas izmeklēšanas" atbrīvoti, teikts paziņojumā.

Vēl viens vīrietis, kurš piektdien tika aizturēts vienlaikus ar Osamu K. un prokuratūras paziņojumā tiek identificēts kā Ruandas pilsonis Ervē B.M., "tiek turēts aizdomās par to, ka viņš piedāvājis palīdzību kā Muhamedam Abrini, tā Osamam K.".

Viņam izvirzītas apsūdzības par piedalīšanos teroristu grupas aktivitātēs un "līdzdalību teroristiskās slepkavībās".

Vēl vienam aizdomās turētajam Bilalam E.M. izvirzītas apsūdzības "teroristu grupas aktivitātēs un par līdzdalību teroristiskās slepkavībās", pastāvot aizdomām, ka viņš palīdzējis Abrini un Osamam K., norādīja prokuratūra.

Jau vēstīts, ka teroristi 22.martā uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, nogalinot 35 cilvēkus un 340 ievainojot. Pastāv aizdomas, ka šos uzbrukumus sarīkojušie džihādisti bijuši saistīti ar teroristiem, kuri Parīzē 13. un 14.novembrī nogalināja 130 cilvēkus.

Noskaidrots arī, ka trīs teroristi, kuri uzspridzinājās Briseles lidostā un metro, iepriekš bija zināmi policijai.

Par abiem uzbrukumiem atbildību ir uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts".

 

LETA / Foto: Reuters, AFP, EPA/LETA