foto: TASS
"Eirovīzijas" pusfinālā Latvijai nāksies konkurēt ar Krieviju - to pašu meiteni, kura pērn uz skatuves netika
Jūlija Samoilova.
2018. gada 29. janvāris, 19:42

"Eirovīzijas" pusfinālā Latvijai nāksies konkurēt ar Krieviju - to pašu meiteni, kura pērn uz skatuves netika

Jauns.lv

Krievija uz šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursu Lisabonā sūtīs 28 gadus veco Jūliju Samoilovu, kurai pērn konkursā uzstāties tā arī neizdevās Krievijas boikota dēļ. Samoilova dziedās 10.maijā otrajā pusfinālā, kurā ielozēti arī Latvijas un Ukrainas potenciālie pārstāvji.

Krievijas pārstāve Eirovīzijā Jūlija Samoilova

Krievijas izvirzītā dalībniece konkursā “Eirovīzija 2017” Jūlija Samoilova, kura ir 1. grupas invalīde.

gallery icon
11

Kā vēsta mediji, Eirovīzijas rīkotāji noteikuši, kuras valstis uzstāsies kurā pusfinālā. Pirmais pusfināls plānots 8.maijā, otrais - 10.maijā. Otrais pusfināls būs arī Latvijas pārstāvja uzstāšanās brīdis; tiesa, kurš tas būs - tas vēl jānoskaidro lokālā mērogā konkursā "Supernova", kas drīzumā gaidāms LTV1.

Krievija noteikusi, ka to "Eirovīzijā" pārstāvēs Jūlija Samoilova - meitene ratiņkrēslā. Viņai konkurenci veidos Ukraina, Austrālija, Dānija, Norvēģija, Moldāvija, Rumānija, Sanmarino, Serbija, Nīderlande, Ungārija, Gruzija, Malta, Melnkalne, Latvija, Polija, Slovēnija.

Savukārt divas dienas pirms Latvijas starta pusfinālā noritēs pirmais pusfināls, kurā dziedās Albānija, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Beļģija, Bulgārija, Čehija, Igaunija, Izraēla, Islande, Lietuva, Armēnija, Austrija, Horvātija, Kipra, Somija, Maķedonija, Grieķija un Īrija, kā arī Šveice.

Pēc portugāļu dziedātāja Salvadora Sobrala uzvaras 2017. gada "Eirovīzijā", šī gada konkurss noteikts Portugāles galvaspilsētā Lisabonā. Pats Sobrals nesen kā pārcieta sirds transplantāciju.

Eirovīzijas 2017 uzvarētājs Salvadors Sobrals un viņa emocijas

Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja portugāļu dziedātājs Salvadors Sobrals ar dziesmu "Amar Pelos Dois".

gallery icon
38