Berlīne mudina dubultot noraidīto imigrantu deportēšanas apjomus
Federālais Migrācijas un bēgļu birojs ik mēnesi izskata vairāk nekā 50 000 lietu un viena trešdaļa iesniegumu tiek noraidīta.
Pasaulē
2016. gada 9. aprīlis, 22:35

Berlīne mudina dubultot noraidīto imigrantu deportēšanas apjomus

Jauns.lv

Vācijas federālajām zemēm šogad vajadzētu deportēt divreiz vairāk nelegālo imigrantu, kuru lūgumi pēc patvēruma piešķiršanas noraidīti, uzskata Vācijas bēgļu lietu koordinators Pēters Altmaiers.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pērn mums bija 37 220 brīvprātīgi atgriezušos un 22 200 deportēto," sarunā ar grupas "Funke Media" laikrakstu pārstāvjiem sacīja amatpersona. "Reālistiska dimensija 2016.gadam būtu dubultot šos skaitļus. Šeit ir jārīkojas federālajām zemēm."

Federālais Migrācijas un bēgļu birojs ik mēnesi izskata vairāk nekā 50 000 lietu un viena trešdaļa iesniegumu tiek noraidīta, sacīja Altmaiers, kurš ir arī federālās kancelejas vadītājs un īpašo uzdevumu ministrs.

"Mums ir jāpanāk, ka repatriāciju skaits ievērojami pieaug," viņš uzsvēra.

Pērn Eiropā ieradās 1,2 miljoni nelegālo imigrantu - pārsvarā no Afganistānas, Irākas un Sīrijas. Nelegālo imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, decembrī atzina Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Atbilstoši Eiropas Savienības un Ankaras līgumam visi nelegālie imigranti, kas Grieķijā ieradušies pēc 20.marta, tiek nosūtīti atpakaļ uz Turciju.

 

BNS / Foto: AFP, EPA/LETA