foto: Vida Press
"Mēs nedomājām, ka šī diena pienāks" - Ēģiptē notiesātās britu tūristes Lauras ģimene paziņo jaunumus viņas lietā
Britu tūriste Laura Plammere, kura notiesāta par pretsāpju medikamentu ievešanu Ēģiptē.
Pasaulē
2018. gada 26. janvāris, 14:16

"Mēs nedomājām, ka šī diena pienāks" - Ēģiptē notiesātās britu tūristes Lauras ģimene paziņo jaunumus viņas lietā

Kasjauns.lv

Britu tūriste Laura Plammere, kura pērnā gada oktobra sākumā aizturēta Hurgadas lidostā par neatļautu pretsāpju medikamentu ievešanu valstī, un notiesāta ar trīs gadu ilgu cietumsodu, tomēr varētu tikt atbrīvota tuvāko dienu laikā. 

Britu mediji vēsta, ka sievieti apžēlojis Ēģiptes prezidents Abdelfatahs al Sisi, tāpēc piespriestais sods nebūs jāizcieš un Lauru varētu atbrīvot jau tuvāko divu dienu laikā. 

“Mēs nespējam noticēt, ka tas ir beidzies. Mēs lūdzāmies par šo dienu kopš brīža, kad Laura tika arestēta,” medijiem komentējusi sievietes māsa.

Plammeres kundze labos jaunumus savai ģimenei paziņojusi pa telefonu, sakot: “Es nekad nedomāju, ka šī diena pienāks. Es jau biju sākusi atmest visas cerības!”. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka britu tūristes Lauras Plammeres advokāts Ēģiptes tiesas piespriesto 3 gadu cietumsodu par pretsāpju medikamenta Tramadola ievešanu valstī komentējis kā kļūdu, piebilstot, ka tiesas lēmumu ietekmējusi spriedze diplomātiskajās attiecības starp Lielbritāniju un Ēģipti. 

Par ko ir stāsts?

33 gadus vecā Laura Plammere tika aizturēta Ēģiptes lidostā, kad viņas ceļojuma koferī atrasti spēcīgi pretsāpju medikamenti - Tramadols. 

Laura bija devusies divu nedēļu atpūtā uz Sarkanās jūras kūrortu Ēģiptē. Aizdomās par narkotisko vielu ievešanu, sieviete trīs mēnešus tika turēta Hurgadas cietuma kamerā kopā ar slepkavām, prostitūtām un narkodīleriem. 

foto: Vida Press

Lauras māsa medijiem atklāja, ka medikamenti bija novietoti čemodāna augšpusē un Laura tos nav centusies noslēpt. Sievietes ģimenei sākotnēji tika teikts, ka Laurai draud 25 gadu cietumsods, vai pat nāves sods, taču tiesa meitenei piespriedusi trīs gadu cietumsodu. 

Laura Plammere Hurgadas lidostā ielidoja šā gada 9. oktobrī, lai satiktu savu vīru – ēģiptieti Omāru. Viņš ciešot no spēcīgām muguras sāpēm, tāpēc Laura no Lielbritānijas atvedusi pretsāpju medikamentus – Tramadolu, ko izmanto stipri sāpju remdēšanai.