foto: Ekrānuzņēmums
Dublinas viesnīca soctīklu zvaigznītei par sagādāto publicitāti piestādījusi rēķinu 5,3 miljonu vērtībā
Vlogere Ellī Dārbija saņēmusi rēķinu ar prāvu naudas summu.
Pasaulē
2018. gada 25. janvāris, 15:50

Dublinas viesnīca soctīklu zvaigznītei par sagādāto publicitāti piestādījusi rēķinu 5,3 miljonu vērtībā

Jauns.lv

Dublinas viesnīca, kurai sociālo mediju zvaigzne Ellī Dārbija pieprasīja bezmaksas brīvdienas, pretī solot reklāmu un cilvēku interesi, izrakstījusi viņai rēķinu par publicitāti 5,3 miljonu Eiro vērtībā.

Sociālo mediju zvaigzne Ellī Dārbija

gallery icon
70

22 gadus vecā Ellī Dārbija no Anglijas Somersetas grāfistes pilsētas Bātas "White Moose Cafe" īpašniekam Polam Stensonam piedāvāja sadarbību.

"Labprāt reklamētu viesnīcu savā "YouTube" kanālā un "Instagram" stāstos, tādējādi tai piesaistot cilvēku interesi. Par to pretī vēlētos saņemt bezmaksas izmitināšanu," rakstīja Dārbija.

Stensona kungs savā atbildes vēstulē, kuru ievietoja "Facebook", neatklāja meitenes identitāti. Dārbija atklāja pati sevi pēc tam, kad pamanīja komentārus.

Savā atbildē Stensons sociālo tīklu zvaigznei rakstīja:
"Cienījamā sociālo mediju zvaigzne (es zinu Jūsu vārdu, bet acīmredzot vārdu lietošana nav svarīga).
 

foto: Ekrānuzņēmums
Vlogere Ellī Dārbija saņēmusi rēķinu ar prāvu naudas summu.

Paldies par Jūsu e-pastu, kurā aprakstījāt vēlmi bez maksas apmesties mūsu viesnīcā. Ir nepieciešama liela drosme, lai nosūtītu tādu vēstuli.

Ja es ļaušu Jums šeit palikt, lai par to tiktu pieminēts Jūsu video, kas maksās darbiniekiem, kuri Jūs aprūpēs? Kas maksās apkopējām, kuras tīrīs Jūsu istabu? Viesmīļiem, kuri pasniegs Jums brokastis? Reģistratūras darbiniekam, kuri Jūs piereģistrēs? Kas maksās par gaismu un siltumu, ko izmantosiet uzturēšanās laikā?"

foto: Instagram
Ellī Dārbī lepojas ar 87 000 "YouTube" un 76 000 "Instagram" sekotājiem.

Turpinot Stensons jautā: "Varbūt man vajadzētu pateikt savam personālam, ka viņi būs redzami Jūsu video, kas arī būs viņu samaksa par darbu, kamēr Jūs būsiet viesnīcā?"
Vēstule noslēdzas ar: "P.S. Atbilde ir nē."

Tagad luksusa viesnīcas un kafejnīcas īpašnieks nosūtījis vlogerei, kurai ir 87 000 "YouTube" un 76 000 "Instagram" sekotāju, rēķinu par publicitāti un reklāmas pakalpojumiem, ko viņa saņēmusi pēc visas šīs jezgas.

Rēķinā norādīts, ka no viņas tiek iekasēta maksa par 114 rakstiem 20 valstīs, kurus izlasījuši aptuveni 450 miljoni cilvēku. Publicitāte, ko Stensons viņai sagādājis vērtējama 4.3 miljonu Eiro vērtībā + PVN.

Neskatoties uz to, ka vēstulē netika minēti vārdi, Dārbija savā ""YouTube" kanālā publicēja video, kurā viņa atklāj savu identitāti.

Videoklipā Ellī apgalvoja, ka cilvēkiem pēc 30 nav ne jausmas kā mūsdienās darbojas sociālie mediji. Viņa atklāja, ka saņēmusi simtiem aizvainojošu vēstuļu.

"Kā 22 gadus veca meitene, kura strādā mājās, es nejūtos izdarījusi ko nepareizu," teica Dārbija.

foto: Instagram
Ellī Dārbija ar savu draugu.

Emocionālā vlogere apsūdzēja interneta troļļus par uzbrukumiem.

"Tie visi bija cilvēki ap 30 un vecāki, kuri internetā iebiedēja 22 gadus vecu meiteni, kura tikai cenšas darboties savā biznesā un paaugstināt brīnišķīgās Dublinas viesnīcas popularitāti," viņa teica.

Pēc jaunās vlogeres publicētā video, Dublinas viesnīca paziņojusi, ka tur nevarēs apmesties neviens blogeris, vlogeris vai sociālo tīklu zvaigzne.

Stensons rakstīja: "Es nekad nebiju iedomājies, ka mēs nonāksim pie negatīvām atsauksmēm vienkārša iemesla dēļ - kad viesim jāsamaksā par nopirktajām precēm vai sniegtajiem pakalpojumiem. Meitene sākotnējā ziņā netika identificēta, taču viņa pati izveidoja video, kurā paskaidroja, ka atklāta pēc tam, kad "ļaunprātīgos nolūkos" lūgusi bezmaksas izmitināšanu viesnīcā. Šāda veida upura tēlošana blogeru vidū ir ļoti izplatīta, un tas ir saskaņots ar saukli - visu vai neko. "