foto: AFP/Scanpix/LETA
Viltus ziņu apkarotājs Tramps prezidentūras pirmā gada laikā publiski melojis gandrīz 6 reizes dienā
Donalds Tramps pēc "Washington Post" aprēķiniem, visticamāk, nespētu iziet melu detektora pārbaudi.
Pasaulē
2018. gada 20. janvāris, 13:10

Viltus ziņu apkarotājs Tramps prezidentūras pirmā gada laikā publiski melojis gandrīz 6 reizes dienā

Kasjauns.lv

ASV prezidents Donalds Tramps mīl runāt par notiekošo ne tikai stāstot patiesību, bet arī to krietni izpušķojot, vēsta autoritatīvais laikraksts "Washington Post".

Tramps jau no savas prezidentūras sākuma aktīvi uzsāka cīņu pret daudziem ASV un pasaules medijiem, kuri rakstot nepatiesību jeb viltus ziņas, bet īstenībā pats nav nemaz tik balts, kā gribētu būt.

Tramps izgāžas ASV himnas izpildījuma laikā Atlantā

Amerikas Savienoto valstu prezidenta Donalda Trampa piedalīšanās amerikāņu futbola spēles atklāšanas pasākumā Atlantā izraisījusi izsmejošu reakciju sociālajos tīklos un spēles ...

gallery icon
40

Miljardieri, kurš pirms gada kļuva par ASV prezidentu, zem lupas uz pirmajām 100 prezidentūras dienām skatīt nolēma "Washington Post", pārbaudot viņa sacīto faktu patiesumu. Šā mērķa vārdā tika dibināta atsevišķa rubrika "The Fact Checker’s" ("Faktu pārbaudītājs" - no angļu valodas). Redzot skumjo situāciju, eksperiments tika turpināts arī ilgāk.

Donalds Tramps ASV prezidenta amatā oficiāli stājās tieši pirms gada - 20. janvārī. Kopš tā laika, pārbaudot viņa sacīta patiesumu, aplami apgalvojumi vai meli tika fiksēti 2140 reižu, kas vidēji sanāk aptuveni 5,9 reizes dienā. Iespējams, ka tiesais skaitlis varētu būt vēl lielāks, jo katru vārdu pārbaudīt, visticamāk, medijs nav spējis.

Interesanti, ka prezidentūras pirmā gada laikā 56 dienas jeb aptuveni 15% kopējā laika bijuši tādi, kad Tramps nav neko publiski sacījis. Kā vēsta "Washington Post" vairums no šīm dienām bijušās tādas, kurās prezidents spēlējis golfu.

Tramps stāsta to, kas nav līdz galam patiesība:

Trampa savulaik izredzētā pornozvaigzne "Stormy Daniels"

Aizvadītajā nedēļā autoritatīvais izdevums "Wall Street Journal" nāca klajā ar pārsteidzošu publikāciju, ka ASV prezidenta preses pārstāvis un ilggadējais jurists ...

gallery icon
37

Trampu ģimene Ziemassvētku laikā Floridā

Trampu ģimene Ziemassvētku laikā Floridā

gallery icon
17