foto: ITAR-TASS/Scanpix/LETA
Skolā Krievijā pusaudzis ar cirvi ievaino sešus bērnus un skolotāju
Nozieguma vieta - klase Ulanudes skolā.
Pasaulē
2018. gada 19. janvāris, 10:54

Skolā Krievijā pusaudzis ar cirvi ievaino sešus bērnus un skolotāju

Kasjauns.lv / LETA

Kāds pusaudzis vienā no Krievijas skolām piektdien ar cirvi uzbrucis septītās klases skolēniem, ievainojot sešus bērnus un skolotāju, ziņo aģentūra "Interfax".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ulanudes skola, kur devītklasnieks ar cirvi ievainoja septiņus cilvēkus

Kāds pusaudzis vienā no Krievijas skolām piektdien ar cirvi uzbrucis septītās klases skolēniem, ievainojot sešus bērnus un skolotāju. Pirms tam ...

gallery icon
10

Kā pastāstīja vienas no Ulanudes skolu krievu valodas skolotāja, kuras mācību stundā notika neiedomājamais uzbrukums, pusaudzis vispirms klases telpā iemetis tā dēvēto Molotova kokteili, bet pēc tam ar cirvi sācis uzbrukt septītas klases skolniekiem. Skolotāja, kura arī pati tika savainota, esot darījusi visu, lai aizstāvētu bērnus.

Tikmēr Burjatijas Republikas valdības mājaslapā teikts, ka uzbrucēji bijuši trīs. Viens no viņiem pēc uzbrukuma mēģinājis izdarīt pašnāvību un pēc tam nogādāts slimnīcā. Abus pārējos aizdomās turamos meklēja policija. Tomēr vēlāk šīs ziņas noliedza Izmeklēšanas komiteja, paziņojot, ka bijis tikai viens uzbrucējs, kurš esot aizturēts.

Arī Burjatijas premjerministrs atsaucis valdības vietnē publicētās ziņas.

foto: Vkontakte
Par uzbrukumu aizturētais Antons B. pirms četriem gadiem.

Viņā arī pavēstījis, ka slimnīcā šobrīd atrodoties seši septītās klases skolēni, piebilstot, ka cietis arī uzbrucējs, kurš sevi ievainojis ar nazi un izmežģījis kāju, izlecot pa logu. Trīs no upuriem ir smagā stāvoklī, tostarp viena no skolniecēm atrodas komā.

Izmeklēšanas komiteja apgalvo, ka bijis tikai viens uzbrucējs - devītās klases skolēns Antons B., kurš esot aizturēts.

Kāds avots aģentūrai "Interfax" pastāstījis, ka pirms tam uzbrucējs gan esot meklējis līdzdalībniekus, tomēr uzbrukumu veicis viens pats.

Tomēr pēc Krievijas mediju ziņām tika aizturēti vēl divi pusaudži, kuri nebija līdzdalībnieki, bet gan līdzzinātāji.

foto: Vkontakte
Otrs līdzzinātājs Iļja S.

Kāda vietējā iedzīvotāja Ulanudē televīzijas kanālam "Tivikom" teikusi, ka uzbrucējs par ieplānoto uzbrukumu esot brīdinājis vienu no skolniecēm un sacījis viņai, lai uz skolu neejot, jo tur būšot "gaļa".

Krievijas policija paziņojusi, ka pārbauda iespējamo saistību starp vairākiem līdzīgajiem incidentiem, kas valstī notikuši pēdējās nedēļas laikā.

Kā ziņots, pirmdien divi pusaudži uzbruka ceturtās klases skolēniem vienā no Permas skolām, ievainojot 12 bērnus un skolotāju.

foto: Vkontakte
Viens no nozieguma līdzzinātājiem Aleksandrs R.

Savukārt trešdien vienā no Čeļabinskas apgabala skolām kāds devītās klases skolēns ar nazi sadūra savu klases biedru.

Tikmēr ceturtdien kādā no Maskavas skolām apsargs aizturēja skolēnu, kurš ēkā mēģināja ienest benzīnu un vairākus nažus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas