foto: REUTERS
"Es tikai gribēju nopelnīt" -  27 gadus vecais latvietis Nauris nonāk cietumā par eksotisku narkotiku ievešanu Britu salās
Pasaulē
2018. gada 19. janvāris, 07:00

"Es tikai gribēju nopelnīt" - 27 gadus vecais latvietis Nauris nonāk cietumā par eksotisku narkotiku ievešanu Britu salās

Kasjauns.lv

Lielbritānijā notiesāts Latvijas pilsonis, kurš Britu salās mēģinājis ievest 35 kilogramus Katas koka lapas (narkotiska viela, kas satur psihoaktīvas vielas, tostarp katinonu, kas darbojas kā stimulants). 

27 gadus vecajam Naurim Enītim Lielbritānijas tiesa piespriedusi 10 mēnešu cietumsodu, vēsta ārvalstu mediji. Latvijas pilsonim izvirzītas apsūdzības par 35 kilogramu narkotiskās vielas ievešanu Apvienotajā Karalistē, kur šī viela ir aizliegta un tiek uzskatīta par C līmeņa narkotiku. 

Nauris Enītis tika arestēts uzreiz pēc ierašanās Londonas lidostā, lidojot no Kenijas galvaspilsētas, caur Cīrihi. Brīdī, kad robežsargs vaicājis, kas atrodas jaunā vīrieša koferī, viņš nevilcinoties atbildējis: “Jā, es pārvadāju Katu. Tas viss pieder man un citiem ar to nav nekāda sakara. Es tikai gribēju nopelnīt!”.

Iztaujāšanas laikā Nauris pastāstījis, ka draugs Kenijā viņam piedāvājis 1000 britu mārciņu (1136 eiro), ja vielu izdosies ievest Lielbritānijā. 

Lai gan jaunais vīrietis paudis nožēlu par izdarīto, viņš atzinis, ka zinājis par narkotiskās vielas apreibinošo spēku un aizliegumu Lielbritānijā. 

Par šīs vielas plašo izplatību ziņo mediji visā pasaulē. Lietošanas ziņā top valsts ir Etiopija, kur narkotiskās lapas ir legālas un tās lieto pat bērni. Vairākās Eiropas valstīs šī viela ir aizliegta. 

Tēmas