Austrijā saistībā ar Parīzes teroraktiem aizturētais varētu būt saistīts ar Mumbajas slaktiņu
Austrijas policija Vīnes starptautiskajā lidostā.
Pasaulē
2016. gada 11. aprīlis, 19:40

Austrijā saistībā ar Parīzes teroraktiem aizturētais varētu būt saistīts ar Mumbajas slaktiņu

Jauns.lv

Austrijā decembrī par saistību ar Parīzes teroraktiem aizturētais vīrietis, iespējams, saistīts arī ar 2008.gada sprādzieniem Mumbajā, kuros tika nogalināti 164 cilvēki.

34 gadus vecais Muhameds Gani U. tika arestēts Zalcburgā reizē ar teroristu grupējuma "Islāma valsts" alžīriešu kaujinieku Adelu H. Policija atklāja, ka viņš iekļuvis Eiropā kopā ar diviem teroristiem, kuri novembrī uzspridzinājās Parīzē.

Abi aizdomās turētie, kas bija pieprasījuši patvērumu Austrijā, aizturēti aizdomās par dalību teroristiskā organizācijā.

Britu laikraksts "Sunday Times", atsaucoties uz anonīmiem avotiem, ziņoja, ka Muhameds Gani U., domājams, ir pieredzējis spridzekļu izgatavotājs no pakistāniešu teroristu organizācijas "Lashkar-e-Taiba".

"Lashkar-e-Taiba", kas ir viena no lielākajām un aktīvākajām teroristu organizācijām Dienvidāzijā, uzņēmās atbildību par Mumbajā 2008.gadā notikušajiem sprādzieniem un apšaudēm.

Laikraksts ziņoja, ka pēc tam Muhameds Gani U. pievienojies "Islāma valstij" un kopā ar citiem kaujiniekiem nosūtīts uz Eiropu veikt jaunus uzbrukumus.

Viņš ieradās Eiropā, šķērsojot Vidusjūru kopā ar diviem Parīzes teroraktu sarīkotājiem un Adelu H. Grieķijas varasiestādes viņus arestēja viltotu pasu dēļ, bet oktobrī viņi tika atbrīvoti un viņiem tika ļauts turpināt ceļu dziļāk Eiropā.

LETA/Foto: EPA/LETA