Vācijā sāk tiesāt vienu no Jaungada nakts seksuālajiem uzbrucējiem
Policijas izmeklēšanā noskaidrots, ka apsūdzētais kopā ar vēl 15 līdz 20 citiem vīriešiem ielencis kādu sievieti un viņai uzbrucis.
Pasaulē
2016. gada 11. aprīlis, 20:09

Vācijā sāk tiesāt vienu no Jaungada nakts seksuālajiem uzbrucējiem

Jauns.lv

Vācijā pirmdien tiesas priekšā stājies 33 gadus vecs Marokas pilsonis, kurš ir pirmais apsūdzētais par seksuāliem uzbrukumiem Jaungada naktī.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka apsūdzētais kopā ar vēl 15 līdz 20 citiem vīriešiem ielencis kādu sievieti un viņai uzbrucis.

18 gadus vecā sieviete tiesā sacīja, ka apsūdzētais pacēlis viņai svārkus un sācis aiztikt viņas dibenu, kamēr citi grābstījušies gar viņas krūtīm un citām ķermeņa daļām.

Viņa sacīja, ka vēlāk identificējusi uzbrucēju no kāda video telekanālā "Spiegel TV" par kabatzagļiem Diseldorfā. Viņa sižetā atpazinusi uzbrucēju un ziņojusi policijai.

Jaungada naktī Ķelnē un vairākās citās pilsētās, tostarp Diseldorfā, notika virkne seksuālu uzbrukumu sievietēm.

Diseldorfā policijā tika iesniegtas 118 kriminālsūdzības par šādiem incidentiem, taču kopējais iesniegumu skaits pārsniedzis tūkstoti.

Uzbrukumi, sevišķi Ķelnē, kur tos pastrādāja galvenokārt Ziemeļāfrikas izcelsmes imigranti, šokēja visu valsti un palielināja sabiedrības bažas par imigrantu milzīgā pieplūduma sekām.

Pret marokāni, kas apsūdzēts par uzbrukumu sievietei Diseldorfā, tiks izvirzītas arī nekonkrētas apsūdzības par uzbrukumiem un postījumu nodarīšanu īpašumam. Iepriekš viņam jau izvirzītas četras apsūdzības par zādzībām.

Apsūdzētais ieradās Vācijā 2014.gada aprīlī, kad pieprasīja politisko patvērumu, bet viņa lūgums vēlāk tika noraidīts. Tomēr viņš turpināja uzturēties patversmē, kur izmitināti imigranti.

Vecgada vakara nekārtības pie Ķelnes galvenās dzelzceļa stacijas un katedrāles - video:

LETA/Foto: EPA/LETA