foto: Ekrānuzņēmums
Lielbritānijas parlamenta loceklis iemieg "Breksita" debašu laikā
Lielbritānijas parlamenta loceklis Desmonds Sveins nododas miegam.
Pasaulē
2018. gada 17. janvāris, 23:29

Lielbritānijas parlamenta loceklis iemieg "Breksita" debašu laikā

Kasjauns.lv

Lielbritānijas parlamenta loceklis Desmonds Sveins "Breksita" debašu laikā pamanījās iemigt.

Konservatīvā deputāta Kena Klārka ilgajā un vērienīgajā uzrunā par "Breksita" izstāšanās summu, Sveins sasvēra galvu uz sāniem, aizvēra acis un nedaudz nosnaudās.

Pēc tam, kad Klārks pacēla balsi, runājot par privilēģiju pamattiesībām, Sveins atmodās, atspieda galvu pret dūri un pasmaidīja.

foto: Ekrānuzņēmums
Lielbritānijas parlamenta loceklis Desmonds Sveins nododas miegam.


Galu galā Lielbritānijas parlaments trešdien apstiprināja "Breksita" likumprojektu. Par likuma apstiprināšanu balsoja 324 deputāti, bet pret – 295.

Debatēm par likumprojektu parlamenta apakšpalātā tika atvēlētas 80 stundas, un deputāti iesniedza vairāk nekā 500 labojumus.

Tomēr arī lordi, kas likumprojekta izskatīšanu sāks 30.janvārī, var pieprasīt izdarīt tajā jaunus grozījumus.

Tā dēvētais "Breksita" likums ir tikai viens no vairākiem likumiem, kuru apstiprināšana jāpanāk valdībai līdz 2019.gada martam, kad paredzēta Lielbritānijas aiziešana no ES.

Pagājušajā mēnesī 11 deputāti, kas pārstāv premjerministres Terēzas Mejas vadītos konservatīvos, pievienojās opozīcijai, lai panāktu grozījumus, kas paredz dot parlamenta tiesības uz "jēgpilnu balsojumu" par "Breksita" vienošanos.

Bažījoties par vēl vienu iespējamu sakāvi, valdība piekrita dot deputātiem tiesības mainīt arī "Breksita" laiku, ja izstāšanās sarunas ar ES ieilgtu.

Šobrīd likumā paredzētais Lielbritānijas izstāšanās brīdis ir 2019.gada 29.marts plskt.23.00 pēc Griničas laika.