foto: Reuters/Scanpix/LETA
Makrons Kalē sola, ka Francija nepieļaus vēl vienu "Džungļu" izveidošanos
"Tiek darīts viss, lai nepieļautu nelegālu robežas šķērsošanu," uzsvēra Makrons.
Pasaulē
2018. gada 16. janvāris, 16:27

Makrons Kalē sola, ka Francija nepieļaus vēl vienu "Džungļu" izveidošanos

LETA

Francija nepieļaus, ka līdzās Kalē ostai, valsts ziemeļos, no jauna izveidojas bēdīgi slavenajiem "Džungļiem" līdzīga nelegālo imigrantu nometne, otrdien solīja prezidents Emanuels Makrons.

"Mēs nekādā gadījumā tur nepieļausim vēl vienus "Džungļus"," runājot Kalē, sacīja Makrons.

"Tiek darīts viss, lai nepieļautu nelegālu robežas šķērsošanu," uzsvēra prezidents, piebilstot, ka Kalē nedrīkst izmantot kā "ieejas durvis" Lielbritānijā.

Spocīgs drūmums - Kalē džungļi mēnesi pēc evakuācijas

Par džungļiem dēvēto nometi Francijas pilsētas Kalē pievārtē pametuši teju visi bēgļi un kādreizējā nometnes vietā rosās smagā tehnika, kas ...

gallery icon
80

Makrona priekšgājēja sociālista Fransuā Olanda valdība likvidēja Kalē "Džungļus", kur 2016.gada oktobrī mitinājās pat 10 000 cilvēku.

Tomēr vairāki simti cilvēku turpina mitināties nometnēs Kalē, cerot piekļūt kravas automašīnām, lai ar tām tālāk dotos uz Lielbritāniju.

Kalē "džungļi" pēc nojaukšanas no putna lidojuma

gallery icon
49

Pēc mediju ziņām par policijas brutalitāti, vēršoties pret imigrantiem, kas ir palikuši Kalē, Makrons sacīja, ka policijai ir jābūt priekšzīmīgai savā attieksmē pret cilvēkiem, kas aizbēguši no kara un nabadzības labākas dzīves meklējumos.

Viņš nosodīja asaru gāzes pielietošanu un fizisku vardarbību pret imigrantiem, kā arī mediju ziņās minēto, ka imigrantiem konfiscēti viņu īpašumi.

Kalē "Džungļi" pārvēršas par spoku pilsētu

Kalē "Džungļi" pārvēršas par spoku pilsētu

gallery icon
37

Vienlaikus viņš skubināja imigrantu atbalsta organizācijas uzvesties atbildīgi, kā arī kritizēja dažas no tām, jo tās iedrošina cilvēkus palikt Kalē apkaimē un censties nokļūt Lielbritānijā.

Kalē "Džungļu" nojaukšana. 27.oktobris

Turpinās Kalē "Džungļu" nojaukšanas un evakuācijas darbi.

gallery icon
140