foto: AFP/Scanpix/LETA
Vācijā 2017.gadā ievērojami sarucis patvēruma pieprasītāju skaits
Bēgļi.
Pasaulē
2018. gada 16. janvāris, 14:12

Vācijā 2017.gadā ievērojami sarucis patvēruma pieprasītāju skaits

LETA

Vācijas varasiestādēm pastiprinot deportēšanu un citus pasākumus imigrācijas ierobežošanai, pagājušajā gadā Vācijā ievērojami sarucis patvēruma pieprasītāju skaits, otrdien paziņojusi Iekšlietu ministrija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

2017.gadā Vācijā kā patvēruma prasītāji no jauna reģistrēti 186 644 cilvēki. 2016.gadā šādā statusā tika reģistrēti 280 000 personu, bet 2015.gadā - 890 000, liecina Iekšlietu ministrijas dati.

"Vācijas Federālais migrācijas un bēgļu birojs (BAMF) vairs necīnās ar [migrācijas] krīzes sekām," komentējot statistikas datus, norādīja iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs, piebilstot, ka birojs tagad pievērsies saviem nākotnes uzdevumiem.

Tostarp BAMF jādomā, kā uzlabot visu migrācijas dienestu darbu.

"Salīdzinot ar Eiropu un, pats galvenais, ņemot vērā to, kā cilvēki pie mums nokļūst, es uzskatu, ka arī šis skaitlis - aptuveni 185 000 - ir pārāk liels," sacīja ministrs.

Viņš nenorādīja, kāds skaitlis būtu pieņemams, bet skubināja labāk aizsargāt Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas, pārbaudīt potenciālos imigrantus pirms viņu ierašanās Eiropā un pievērsties migrācijas cēloņiem.

"Pagaidām joprojām lieta ir tāda, ka tie, kas izlemj, vai kāds dosies uz Vāciju un Eiropu, ir noziedzīgie kontrabandisti," atzina de Mezjērs.

Kancleres Angelas Merkeles konservatīvo bloka (CDU/CSU) un sociāldemokrātu (SPD) provizoriskajā koalīcijas līgumā paredzēts "nopietns darbs", lai imigrāciju samazinātu un kontrolētu.

Tajā teikts, ka jauno patvēruma meklētāju skaits gadā nedrīkst pārsniegt 180 000 līdz 220 000.

2017.gadā no Vācijas piespiedu kārtā deportēti 26 000 cilvēku, sacīja ministrs. Tas gan ir mazāk nekā gadu iepriekš, kad šis skaitlis bija 28 000.

Tas izskaidrojams ar to, ka vienkāršākās deportācijas, konkrēti uz Rietmubalkānu valstīm, jau pamatā ir pabeigtas, sacīja ministrs.

Arī attiecībā uz imigrantu deportēšanu uz Ziemeļāfriku un citiem reģioniem panākts progress, tomēr "procesi Vācijā un sarunas ar izcelsmes valstīm ir jāuzlabo un jāpanāk, ka skaitļi kļūst lielāki".

2017.gadā savās dzimtajās valstīs brīvprātīgi atgriezušies vairāk nekā 30 000 imigrantu, sacīja de Mezjērs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās