foto: REUTERS
"The Cranberries" solistes pēkšņo nāvi sauc par neizskaidrojamu; viņai bijuši bipolārie traucējumi
Doloresa uzstājoties 2000.gadā.
2018. gada 16. janvāris, 11:51

"The Cranberries" solistes pēkšņo nāvi sauc par neizskaidrojamu; viņai bijuši bipolārie traucējumi

Kasjauns.lv

46 gadus vecās dziedātājas Doloresas O'Riordanas negaidīto nāvi gan policija, gan viņai tuvu stāvoši cilvēki pagaidām nespēj izskaidrot, vēsta "Irish Times".

"The Cranberries" soliste Doloresa O'Riordana (1971-2018)

46 gadu vecumā mūžs aprāvies īru mūzikas grupas "The Cranberries" solistei Doloresei O'Riordanai.

gallery icon
49

O'Riordana mirusi atrasta viesnīcā "Hilton" Londonā, kur bija ieradusies ierakstīt dziesmu sesiju kopā ar metāla grupu "Bad Wolves". Policija viņas nāvi pagaidām sauc par neizskaidrojamu, jo nav nekādu pavedienu, kas pastāstītu par notikušo nelaimi. Nav nekādu pazīmju, kas kaut aptuveni vēstītu par to, kas ar dziedātāju noticis.

Britu varasiestādes paziņojušas, ka patlaban izmeklēšanas etapā mūziķes nāve tiek uzskatīta par neizskaidrojamu. 

foto: REUTERS
Doloresa uzstājoties 2000.gadā.

Zvans producentam īsi pirms nāves

Britu mediji vēstī, ka īsi pēc pusnakts naktī uz pirmdienu dziedātāja sazinājusies ar savu producentu Denu Vaitu, atstājot viņam balss pastu. Viņa atgādināja par gaidāmo tikšanos, priecīgā balsī vēstot, ka grib satikt arī Vaita sievu. "Viņa izklausījās priecīga, aizrautīga, viņa daudz jokoja," medijiem pauda Vaits. Ziņa par O'Riordanas nāvi producentu satriekusi. "Domās esmu kopā ar Doloresas vīru, viņu trim bērniem un viņas māti," sacīja producents.

Vēlāk sievietes ķermeni atrada mirušu viesnīcas darbinieki.

Sēro arī grupas puiši

Atsevišķi mediji atzīmē, ka dziedātājai pirms trim gadiem konstatēti bipolārie traucējumi, kas viņai radušies no bērnībā piedzīvotas vardarbības. Bērnības notikumu ietekmē viņa arī sākusi 12 gadu vecumā rakstīt dzeju. Intervijā pirms pieciem gadiem mūziķe neslēpa, ka dzīves gaitā piedzīvojusi gan anoreksiju, gan depresiju, gan pilnīgu garīgu sabrukumu.

"The Cranberries" trīs puiši ir satriekti par Doloresas pēkšņo aiziešanu. "Esam satriekti. Viņa bija neparasti talantīga, un mums bija tas gods kopā ar viņu pavadīt daļu dzīves kopš 1989.gada, kad sākām "The Cranberries". Pasaule ir zaudējusi diženu mākslinieci. Noels, Miks, Fērgals".

Pati vokāliste jau labu laiku vairs nedziedāja kopā ar savu zelta sastāvu, puiši koncertēja trijatā.