Pasaulē
2016. gada 12. aprīlis, 21:56

Streika dēļ bloķēta gaisa satiksme Briseles lidostā

Jauns.lv

Gaisa satiksmes kontrolieru streika dēļ otrdien bloķēta satiksme Briseles lidostā, kas pēc 22.marta teroraktiem jau tā strādā ar ierobežotu jaudu.

22.martā divi pašnāvnieki uzspridzinājās lidostas izlidošanas zālē, un vēl viens terorists uzspridzinājās Briseles metro stacijā. Teroraktos dzīvību zaudēja 32 cilvēki.

Pēc uzbrukumiem lidosta bija slēgta vairākas dienas.

Terorakts notika laikā, kad lidosta bija iesaistīta strīdā ar gaisa satiksmes dispečeriem par priekšlaicīgu pensionēšanos.

Otrdien abu pušu starpā tika noslēgta vienošanās, saskaņā ar kuru gaisa satiksmes dispečeriem galu galā tiks pagarināts darbaspējas vecums, ziņoja aģentūra "Belga".

Tomēr Beļģijas gaisa satiksmes dispečeru dienests "Belgocontrol" vēlāk paziņoja, ka dispečerus vienošanās neapmierina un viņi informējuši, ka ir slimi un nespēj pildīt savus darba pienākumus.

Rezultātā lidostai nācās atcelt visus lidojumus.

"Pašreiz Briseles lidostā nav iespējama gaisa satiksmes kontrole. Tas nozīmē, ka nav ienākošo un izejošo reisu," paziņoja lidosta.

"Belga" vēsta, ka streiks ietekmējis arī Šarlruā lidostu, kas atrodas 50 kilometrus uz dienvidiem no Briseles un faktiski arī apkalpo Beļģijas galvaspilsētu.

Aģentūra ziņo, ka policija tikmēr vēl vairāk noslēgusi ceļus, kas ved uz Briseles lidostu.

Dzelzceļa satiksme pēc teroraktiem vēl nav atjaunota.

LETA, DPA