foto: AFP/Scanpix/LETA
Polijas premjers par jauno finanšu ministri ieceļ Daugavpilī dzimušo Terēzu Červiņsku
Terēza Červiņska dzimusi 1974.gadā Daugavpilī Ludmilas un Boguslava Tumanovsku ģimenē.
Pasaulē
2018. gada 9. janvāris, 17:49

Polijas premjers par jauno finanšu ministri ieceļ Daugavpilī dzimušo Terēzu Červiņsku

LETA

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis otrdien veicis pārkārtojumus valdībā, nomainot vairākus ministrus, bet par jauno finanšu ministri iecelta Daugavpilī dzimusī ekonomikas zinātņu doktore Terēza Červiņska.

Viņa dzimusi 1974.gadā Daugavpilī Ludmilas un Boguslava Tumanovsku ģimenē. Vēlāk Terēza apprecējusies, mainījusi uzvārdu un pārcēlusies uz Poliju. Augstāko izglītību viņa ieguvusi Gdaņskas universitātē 1997.gadā, vēsta Polijas mediji.

Finanšu ministra amatā pirms kļūšanas par premjeru pagājušajā mēnesī strādāja Moraveckis.

Darbu valdībā zaudējuši pretrunīgi vērtētie aizsardzības ministrs Antonijs Macerevičs, ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis un vides ministrs Jans Šiško, kā arī nomainīti iekšlietu, veselības un digitalizācijas ministri.

Pa jauno aizsardzības ministru iecelts līdzšinējais iekšlietu ministrs Marjušs Blaščaks, par ārlietu ministru kļuvis līdzšinējā ministra vietnieks Jaceks Čaputovičs. Par iekšlietu ministru kļuvis līdzšinējais Seima spīkera vietnieks Joahims Brudziņskis.

Pārkārtojumi valdībā veikti, Moraveckim cenšoties uzlabot attiecības ar valsts Eiropas Savienības (ES) partneriem.

Zvērestu nodod Polijas jaunais premjers Moraveckis

Polijas jaunais premjerministrs Mateušs Moraveckis pirmdien nodevis amata zvērestu kopā ar valdības ministriem, kas strādājuši jau viņa priekšgājējas Beātes Šidlo ...

gallery icon
24

"Mēs nevēlamies būt dogmatiska, doktrināla vai ekstrēma valdība, mēs vēlamies būt valdība, kas saved kopā ekonomiku un sabiedrību, kā arī Eiropas un globālās dimensijas ar vietējo līmeni," paziņoja Moraveckis.

Jaunie ministri jau nodevuši zvērestu prezidentam Andžejam Dudam.