foto: AFP
Ajatolla Hameneji Irānas protestos vaino valsts ienaidniekus
Irānas augstākais vadītājs ajatolla Ali Hameneji.
Pasaulē
2018. gada 2. janvāris, 17:24

Ajatolla Hameneji Irānas protestos vaino valsts ienaidniekus

LETA

Irānas augstākais vadītājs ajatolla Ali Hameneji otrdien paziņojis, ka aiz protestiem un nekārtībām, kas pēdējās dienās satricinājušas valsti, stāv Irānas ienaidnieki.

Vardarbīgi protesti Irānā pret valdošo islāma režīmu

Protesti sākās ceturtdien Irānas otrā lielākajā pilsētā Mešhedā un sākumā bija vērsti pret lielo dārdzību un bezdarbu, bet drīz vien ...

gallery icon
20

"Pēdējo dienu notikumos ienaidnieki ir apvienojušies un izmanto visus savus līdzekļus, naudu, ieročus, politiku un drošības dienestus, lai radītu problēmas islāma režīmam," Irānas valsts televīzijā teica Hameneji.

"Ienaidnieki vienmēr meklē iespēju un jebkuru plaisu, lai iefiltrētos un uzbruktu un dotu triecienu irāņu tautai," sacīja Hameneji, norādot, ka ienaidnieku var apturēt tikai tautas ticība, upuri un drosme.

Irānā protesti sākās pagājušo ceturtdien Mešhedā. Sākumā tie bija vērsti pret lielo dārdzību un bezdarbu, bet drīz vien pārsviedās uz citām pilsētām un pārauga protestā pret valdošo islāma režīmu kopumā.

Izskanējuši arī saukļi atjaunot monarhiju, kas tika gāzta 1979.gada Islāma revolūcijā, kā arī nosodījums režīmam par palestīniešu un dažādu reģionālo kustību atbalstīšanu, nevis problēmu risināšanu pašu mājās.

Līdz šim protestos un nekārtībās dzīvību zaudējis 21 cilvēks.