foto: EPA/LETA
Krievijas tiesa patur spēkā aizliegumu Navaļnijam startēt prezidenta vēlēšanās
Aleksejs Navaļnijs viņam izvirzītās apsūdzības un spriedumu uzskata par safabricētu politisku pasūtījumu .
Pasaulē
2017. gada 30. decembris, 17:17

Krievijas tiesa patur spēkā aizliegumu Navaļnijam startēt prezidenta vēlēšanās

LETA

Krievijas Augstākā tiesa sestdien noraidījusi opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija prasību atzīt par nelikumīgu Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu nereģistrēt viņa kandidatūru prezidenta vēlēšanām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krievijas varas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs

Krievijas varas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs

gallery icon
57

Tādējādi tiesa atzinusi par likumīgu vēlēšanu komisijas lēmumu atteikties reģistrēt Navaļnija kandidatūru prezidenta vēlēšanām,  jo viņš ir krimināli sodīts tā dēvētajā "Kirovļes" lietā. Navaļnijs norāda, ka saskaņā ar konstitūciju vēlēšanās nevar piedalīties tikai tie cilvēki, kas atrodas ieslodzījuma vietās.

foto: EPA/LETA
Aleksejs Navaļnijs viņam izvirzītās apsūdzības un spriedumu uzskata par safabricētu politisku pasūtījumu .

"Mēs Augstākās tiesas šīsdienas lēmumu pārsūdzēsim apelācijas instancē. Tāpat vērsīsimies ar sūdzību ECT," paziņoja Navaļnija jurists Ivans Ždanovs.

Pēc viņa teiktā, valsts pret Navaļniju pārkāpusi virkni Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas pantu, tostarp tiesības uz taisnīgu tiesvedību.

Navaļnijs viņam izvirzītās apsūdzības un spriedumu uzskata par safabricētu politisku pasūtījumu un trešdien paziņoja, ka 28.janvārī visā valstī tiks organizētas demonstrācijas, protestējot pret Centrālās vēlēšanas komisijas aizliegumu viņam kandidēt un aicinot cilvēkus uz "vēlēšanu streiku".

Navaļnijs ierodas Krievijas Centrālajā vēlēšanu komisijā

Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija pirmdien vienbalsīgi noraidījusi opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija kandidatūru nākamajā gadā paredzētajām prezidenta vēlēšanām.

gallery icon
22

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs ceturtdien žurnālistiem paziņoja, ka varasiestādes, protams, izmeklēs, vai Navaļnija aicinājumi nav pretrunā likumam.

Lai gan Krievijas likumi konkrēti neaizliedz aicinājumus boikotēt vēlēšanas, Krievijas varasiestādes ir izmantojušas likumus, kas domāti cīņai ar ekstrēmismu, lai nobloķētu piekļuvi tīmekļa vietnēm ar šādiem aicinājumiem.

Vietnē "YouTube" publiskotais video, kurā Navaļnijs aicina 28.janvārī protestēt, ceturtdien vairākas stundas nebija pieejams Krievijā, bet pēc tam atkal parādījās "YouTube".

Paredzams, ka prezidenta vēlēšanās, kas plānotas 18.martā, uzvarēs līdzšinējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Navaļnija atbalstītāji izvirza viņu par kandidātu Krievijas prezidenta vēlēšanās

Maskavā un citur Krievijā svētdien rīkoja sanāksmes opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija atbalstītāji, kurās Navaļnijs tika izvirzīts par kandidātu martā gaidāmajās ...

gallery icon
45
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās