Obama: "Katru dienu "Islāma valsts" līderi pamostas un saprot, ka tā var būt viņu pēdējā"
Obama: ""Islāma valsts" ir pārgājusi aizsardzībā, un mēs esam pārgājuši uzbrukumā. Mums ir virzītājspēks, un mēs esam apņēmušies šo virzītājspēku saglabāt."
Pasaulē
2016. gada 14. aprīlis, 11:55

Obama: "Katru dienu "Islāma valsts" līderi pamostas un saprot, ka tā var būt viņu pēdējā"

Jauns.lv

Džihādistu grupējums "Islāma valsts" Irākā un Sīrijā ir pārgājis aizsardzībā un "viņu lieta ir zaudēta", trešdien pēc sarunām ar Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) vadītājiem un citām drošības jomas amatpersonām sacīja ASV prezidents Baraks Obama.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš apmeklēja CIP galveno mītni Virdžīnijas štatā, lai spriestu par progresu, kas panākts jau 20 mēnešus ilgstošajā ASV vadītās koalīcijas operācijā "Inherent Resolve" pret "Islāma valsts" džihādistiem Sīrijā un Irākā.

""Islāma valsts" ir pārgājusi aizsardzībā, un mēs esam pārgājuši uzbrukumā," sacīja Obama. "Mums ir virzītājspēks, un mēs esam apņēmušies šo virzītājspēku saglabāt."

Prezidents atgādināja par nesenajiem ASV uzlidojumiem, kuros nogalināti trīs augsta ranga "Islāma valsts" līderi, kā arī ziņojumiem, ka kaujinieku skaits "Islāma valsts" rindās ir sarucis.

"Nākamajās dienās un nedēļās mēs grasāmies likvidēt vēl vairāk [līderu]. Katru dienu "Islāma valsts" līderi pamostas un saprot, ka tā var būt viņu pēdējā," sacīja Obama.

"Skaits viņu kaujinieku rindās ir zemākajā līmenī pēdējo divu gadu laikā, un viņi arvien vairāk un vairāk saprot, ka viņu lieta ir zaudēta," piebilda prezidents.

Lai garantētu, ka "Islāma valsts" sakāve ir galīga, ir svarīgi sekmēt Sīrijas pilsoņkara apturēšanu.

"Tāpēc mēs strādājam pie tā, lai panāktu diplomātisku atrisinājumu šim šausmīgajam konfliktam," sacīja prezidents.

"Islāma valsts" kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums arī sācis nostiprināties un izplesties Lībijā.

"Islāma valsts" uzņēmusies atbildību par 13.novembrī Parīzē notikušo slaktiņu, kurā tika noslepkavoti 130 cilvēki, kā arī Briseles 22.marta teroraktiem, kuros tika nogalināti 35 cilvēki.

LETA/Foto: AFP/LETA