"Bataclan" koncertzāle izziņo pirmos koncertus pēc teroristu uzbrukuma
"Bataclan" pārstāvji paziņoja, ka ēkas iekšienē sākti remontdarbi, taču "nav noteikts konkrēts datums, kad tā tiks no jauna atvērta."
Pasaulē
2016. gada 14. aprīlis, 14:25

"Bataclan" koncertzāle izziņo pirmos koncertus pēc teroristu uzbrukuma

Jauns.lv

"Bataclan" koncertzāle izziņojusi pirmos koncertus kopš novembra, kad amerikāņu rokgrupas "Eagles of Death Metal" uzstāšanās laikā teroristu uzbrukumā bojā gāja 89 cilvēki.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šī gada 16.novembrī tur koncertēs britu dziedātājs Pīts Dohertijs, bet 18.novembrī paredzēta senegālieša Jusu Ndūra un viņa grupas "Super Etoile de Dakar" uzstāšanās.

Decembrī plānoti amerikāņu rokgrupas "Nada Surf" un franču repa apvienības MZ koncerti.

"Bataclan" pārstāvji paziņoja, ka ēkas iekšienē sākti remontdarbi, taču "nav noteikts konkrēts datums, kad tā tiks no jauna atvērta".

Ndūrs ir musulmanis, kurš pasaulē lielāko reliģiju piekritējus bieži mudinājis censties saprast vienam otru. Ndūrs pieder sūfisma atzaram, kas dziedāšanu un dejošanu uzskata par lūgšanu veidu.

Atbildību par slaktiņu uzņēmās "Islāma valsts", kas Sīrijas un Irākas reģionos aizliegusi mūziku un dejas.

Islāmistu sarīkotajos uzbrukumos Parīzē pagājušā gada 13. un 14.novembrī tika noslepkavoti 130 cilvēki, tajā skaitā 89 "Eagles of Death Metal" koncerta apmeklētāji "Bataclan" koncertzālē.

"Citi koncerti un pasākumi tiks izziņoti tuvākajās dienās," teica "Bataclan" pārstāvji. "Mēs vēlamies saglabāt "Bataclan" sirsnību un draudzīgumu, kā arī nezaudēt svētku sajūtu."

Grupa "Eagles of Death Metal" vairākkārt paudusi gatavību atgriezties ar koncertu "Bataclan" zālē.

     

LETA/Foto: EPA/LETA, AFP/LETA