foto: REUTERS
Kanādas miljardieru pāra nāve - arvien mīklaināka. Mirušā farmācijas magnāta bērni algo privātdetektīvu
Lai noskaidrotu Hanijas un Berija Šermanu nāves iemeslus, viņu bērni noalgojuši privātdetektīvu.
2017. gada 28. decembris, 22:43

Kanādas miljardieru pāra nāve - arvien mīklaināka. Mirušā farmācijas magnāta bērni algo privātdetektīvu

Kasjauns.lv

Berija un Hanijas Šērmanu ģimene nolīgusi slavenu privātdetektīvu, lai viņš izmeklē patiesos nāves apstākļus, kādos mira Kanādā zināmais bagātnieku pāris. Farmācijas giganta "Apotex" dibinātājs un Berijs Šērmans un viņa sieva tika atrasti savas mājas apakšstāvā, karājoties baseina margās.

foto: AP
Šermanu bēres.

Līdz šim Kanādas policija notikušo nav nosaukusi par slepkavību, tāpēc tā arī netiek izmeklēta kā slepkavība, vēsta "Toronto Sun".  Dienu pēc tam, kad pāris tika atrasts miris savās mājās, pāra bērni publiskoja paziņojumu, ka ir vīlušies policistu darbībās, kuri medijiem izteica vairākas versijas, kas varētu būt noticis ar Šermanu pāri. Bērni izslēdza varbūtību, ka notikusi slepkavība un pašnāvība, jo Šermani esot bijuši priecīgi, laimīgi un optimistiski noskaņoti nākotnei.

foto: REUTERS
Lai noskaidrotu Hanijas un Berija Šermanu nāves iemeslus, viņu bērni noalgojuši privātdetektīvu.

Tomēr šie cilvēki tika atrasti miruši, turklāt tādos apstākļos, kas rada jautājumus. 75 gadus vecais vīrietis un viņa 70 gadu vecā sieva atrasti karājamies pie baseina margām ar rokām, kas sakrustotas piedurknēs uz muguras. 17.decembrī policija izteica versiju, ka cilvēki varētu būt pakārušies margās.

Šermanu pāra bērni policijai norādīja, ka "mūsu vecāki varētu būt mums atņemti", tādējādi izslēdzot pašnāvības versiju. 

Tagad ģimene noalgojusi privātdetektīvu Tomu Klatu, kurš pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados izmeklējis vismaz 70 Kanādā notikušas slepkavības un nu ir pensijā. Šērmanu ģimenes advokāts paudis, ka Klatam ir labi kontakti Toronto policijā, kur viņš nostrādājis divas desmitgades. 

Atvadas no Šermanu pāra notika plašā zālē Toronto, kur pulcējās ne tikai nelaiķu ģimenes locekļi, bet arī simtiem kompānijas "Apotex" darbinieku.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka dienu pēc 17.decembra Šermanu pāra tuvinieki izplatīja paziņojumu, ka ir sarūgtināti par policijas komunikāciju ar medijiem, nosaucot neoficiālas un nepamatotas versijas par to, kas gan ar cilvēkiem varētu būt noticis. "Mūsu vecāki bija entuziasma pilni. Viņi apņēmīgi dzīvoja gan ģimenes, gan sabiedrisko dzīvi. Tas pilnībā neatbilst plašsaziņas līdzekļos izteiktajiem minējumiem par viņu nāves apstākļiem. Mēs esam šokēti un uzskatām, ka policija rīkojusies bezatbildīgi, medijiem paziņojot tādas vēstis, ko ne viņu draugi, ne ģimene, ne kolēģi neuzskata par patiesiem," teikts paziņojumā.

Tāpat Šermanu bērni lūdz policijai veikt rūpīgu un objektīvu izmeklēšanu, bet medijiem - izvairīties no tukšu minējumu publicēšanas līdz brīdim, kamēr nav pabeigta izmeklēšana un zināmi līķu autopsijas rezultāti.

Nams tiek pārdots, un mākleru aģents, rādot māju potenciālajiem pircējiem, uzgāja Šermanu ķermeņus mājas apakšstāvā.

Traģēdija Kanādas farmācijas giganta ģimenē

Pēc piektdien mājā atrastajiem laulāto līķiem pie nama gulst ziedi un strādā policija.

gallery icon
13

75 gadus vecais Berijs Šermans bija zāļu ražotāja "Apotex" priekšsēdētājs, ko 1974. gadā viņš dibināja vien ar diviem darbiniekiem. Tas attīstījās un kļuva par lielāko Kanādas farmācijas uzņēmumu.

Laika gaitā uzņēmējs pamanījās nopelnīt milzu naudu. Kanādas biznesa žurnāls viņa turību novērtēja 3,65 miljardu dolāru apmērā, padarot viņu par 15. bagātāko kanādieti.

Māja, kur mirušus atrada Kanādas miljardieri un viņa sievu

Piektdien Toronto miljardieri un filantropu Beriju Šermanu ar sievu Haniju atrada mirušus viņu savrupmājā. Policija ziņo, ka šis nāves gadījums ...

gallery icon
6



Uzņēmumā ar zāļu pētniecību, izstrādi, ražošanu un izplatīšanu šobrīd strādā vairāk nekā 10 000 cilvēku visā pasaulē. Kanādā vien strādā vairāk nekā 6000 darbinieku.Šermans bija arī aktīvs filantrops, ziedojot 39 miljonus ASV dolāru Apvienotajām ebreju apelācijām. Pēdējos gados viņš kļuva arī par aktīvā premjerministra Džastina Trudo liberālās partijas līdzekļu vācēju.

"Apotex" šo skumjo notikumu nodēvējuši par "traģēdiju".
"Mēs visi "Apotex" ar šo ziņu esam dziļi satriekti un apbēdināti. Visas mūsu domas un lūgšanas šajā laikā ir kopā ar ģimeni," paziņoja uzņēmums.

Adrese, kurā atrada līķus, bija izlikta pārdošanā par 5,4 miljoniem ASV dolāru. Kaimiņi apstiprināja, ka īpašumā dzīvojis Šermans ar sievu