Pēc Putina aizrādījuma Kadirovs atzīst, ka video ar Kasjanovu tēmeklī bijis "joks". VIDEO
Kadirovs: "Kas attiecas uz fotogrāfiju ar Mihailu Kasjanovu, tad tas bija joks, kuram bija tēlains raksturs, tam nepiemita un nekādos apstākļos nevarēja piemist tieši kādam adresēti draudi."
Pasaulē
2016. gada 15. aprīlis, 07:42

Pēc Putina aizrādījuma Kadirovs atzīst, ka video ar Kasjanovu tēmeklī bijis "joks". VIDEO

Jauns.lv

Sociālajā tīklā "Instagram" februārī ievietotais video, kurā viens no Krievijas opozīcijas līderiem Mihails Kasjanovs attēlots snaipera šautenes optiskajā tēmeklī, bija "joks", ceturtdien paziņoja Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs.

Šādu paskaidrojumu sociālajos tīklos Kadirovs publicējis īsi pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins televīzijas "tiešās līnijas" laikā viņam bija izteicis aizrādījumu.

"Savas diplomātiskās akadēmijas mācības es apguvu ikdienas cīņā pret Krievijas ļaunākajiem ienaidniekiem, un tās gaitā es zaudēju vistuvākos cilvēkus, draugus un līdzgaitniekus. Tā dēļ mani izteikumi dažkārt ir nedaudz emocionāli, bet tie ir patiesi un nāk no sirds," skaidroja Kadirovs.

"Kas attiecas uz fotogrāfiju ar Mihailu Kasjanovu, tad tas bija joks, kuram bija tēlains raksturs, tam nepiemita un nekādos apstākļos nevarēja piemist tieši kādam adresēti draudi," piebilda līderis.

"Tomēr Krievijas prezidenta Vladimira Putina aizrādījums man ir likums, kuru es nekavējoties pieņemšu izpildīšanai! Vēlreiz paziņoju, ka Ahmata Hadžas Kadirova komandai vispārnacionālās intereses ir svētas," uzsvēra Kadirovs.

Jau ziņots, ka 1.februārī Kadirovs sociālajā tīklā "Instagram" publicēja video, kurā Kasjanovs un viņa vietnieks Vladimirs Kara-Murza redzami optiskajā tēmeklī. Kadirova komentārs pie video vēstīja: "Kasjanovs atbraucis uz Strasbūru pēc naudas Krievijas opozīcijai. Kas nesaprata, tas sapratīs."

Kasjanovs Kadirova ierakstu novērtēja kā kūdīšanu uz slepkavību un 3.februārī vērsās Federālajā drošības dienestā (FDD) ar lūgumu ierosināt krimināllietu pret Kadirovu.

Kadirova publicētais video:

   

LETA/Foto: Vida Press, EPA/LETA, ekrānuzņēmums no video