foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.
"Līgavaiņa slepkava" Andželika Grāsvalde iznāk brīvībā un nosvin to ar glāzi "Martini" un steiku
Andželika Grāsvalde iznāk no cietuma.
Pasaulē
2017. gada 22. decembris, 07:55

"Līgavaiņa slepkava" Andželika Grāsvalde iznāk brīvībā un nosvin to ar glāzi "Martini" un steiku

Kasjauns.lv

37 gadus vecā Latvijas pilsone Andželika Grāsvalde, kura noraudzījās, kā viņas līgavainis noslīkst Hudzonas upē, sešas nedēļas pēc notiesājošā sprieduma ir atbrīvota no cietuma, ko viņa nosvinējusi ar glāzi "Martini" un steiku, vēstī amerikāņu prese. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Foto, ko Anželika Grāsvalde ievietoja Feisbukā nedēļu pēc Vincenta Viafores nāves

Incidents Hudzonas upē, kad zem ūdens pazuda Viafore, notika 19.aprīlī. Laika posmā no 25.-29. aprīlim (kad Anželiku Grāsvaldi arestēja) viņa ...

gallery icon
26

Tiek vēstīts, ka Grāsvalde, izejot no cietuma, kur viņu sagaidīja reportieri, sākumā aplūkoja savu atspulgu advokāta "Infinity" logā un tad negribīgi devās pie reportieriem.

"Andželika ir tik pateicīga būt šodien šeit. Viņa ir pateicīga par šo dienu. Viņa ir priecīga, ka varēs satikties ar savu ģimeni. Viņa plāno drīz sazināties ar viņiem caur "FaceTime"," sacīja viņās advokāts Ričards Porteils. 

Grāsvaldi pavadījušas arī divas sievietes, no kurām viena stāvējusi atstatus, turējusi kameru un filmējusi reportierus. 

Tikmēr Porteils medijiem paskaidroja, ka viņa kliente uz jautājumiem neatbildēs. Pēc tam četrotne devusies uz "Mount Kisco" ēstuvi, jo Grāsvalde tā vien gaidīja, kad varēs apēst steiku. "Viņa ievilks svaiga gaisa malku un tad baudīs labu steiku," reportieriem sacīja Porteils. 

Anželika Grāsvalde cietumā Ņujorkā

Ieslodzīto Anželiku Grāsvaldi ved no cietuma ēkas uz tiesas zāli.

gallery icon
6

"Atjaunot viņas dzīvi nebūs viegli. Viņas ikdiena, viņas realitāte ir daudz citādāka nekā tā bija pirms 32 mēnešiem, kad viņa nonāca cietumā," sacīja viņas advokāts. 

Jānorāda, ka Grāsvalde tik ātri nonāca brīvībā, jo atzina savu vainu nolaidībā, kas noveda pie viņas līgavaiņa Vinsenta Viafores nāves. Apmaiņā pret vainas atzīšanu tiesa atcēla krietni nopietnākas apsūdzības par otrās pakāpes slepkavību un nogalināšanu bez iepriekšēja nodoma. 

35 gadus veco Angeliku Grasvaldi tur aizdomās par izplānotu līgavaiņa slepkavību

35 gadus vecā Angelika Grasvalde tiek turēta aizdomās par sava līgavaiņa 46 gadus vecā Vinsenta Viafores nogalināšanu. Viafore pazuda 19.aprīlī, ...

gallery icon
10

Ņemot vērā to laiku, ko viņa jau bija pavadījusi cietumā, Grāsvalde nu ir brīvībā, jo tiesas piespriestais sods jau ir izciests. 

Nākamos 16 mēnešus viņai piemērota policijas uzraudzība, taču šim termiņam beidzoties, tiesa var lemt viņu deportēt uz dzimto Latviju. 

Par ko ir stāsts?

Viņa tika aizturēta 2015.gada 30.aprīlī, bet vēl pēc mēneša tika atrasts 46 gadus vecā Viafores līķis. Prokurori skaidroja, ka Viafores kajaka pazudušais aizbāznis pēcāk tika atrasts automašīnā, ar kuru braukusi Grāsvalde.

Amatpersonas pauda pārliecību, ka motīvs bijusi 250 000 dolāru (215 703 eiro) apdrošināšanas polise.

Jūlijā Grāsvalde atzina savu vainu apsūdzībās par nogalināšanu noziedzīgas nolaidības rezultātā, atzīstot, ka viņa 2015.gada 19.aprīlī izraisījusi sava līgavaiņa Vinsenta Viafores nāvi, izvelkot viņa kajaka aizbāzni, apzinādamās, ka viņš nav apvilcis glābšanas vesti vai hidrotērpu un Hudzonas ūdeņi ir bīstami un auksti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Vinsenta Viafores māsa Laura Raisa vietējiem medijiem paudusi, ka ģimene lūgusi tiesai sievieti izraidīt no valsts pēc tam, kad viņa sodu cietumā būs izcietusi, un tiesnesis lūgumu, iespējams, ņems vērā. "Mans brālis nebija pelnījis, lai viņa dzīve beigtos šādi. Mūsu ģimenei tik īss - četru gadu - sods nešķiet taisnīgs. Pasaule zaudējusi brīnišķīgu, pārsteidzošu cilvēku, bet mēs viņu nekad neatgūsim," izteicās Viafores māsa. 
 

Tēmas