Turcijā bloķē Krievijas propagandas mediju "Sputnik"
Turcijā bloķē Krievijas propagandas medija "Sputnik" vietni.
Pasaulē
2016. gada 15. aprīlis, 16:20

Turcijā bloķē Krievijas propagandas mediju "Sputnik"

Jauns.lv

Turcijas varas iestādes bloķējušas Krievijas propagandas medija "Sputnik" interneta vietni.

"Sputnik" Turcijas biroja vadītājs Turals Kerimovs paziņojis, ka vietne bloķēta ceturtdienas vakarā bez iepriekšēja brīdinājuma.

"Pēc Turcijas Telekomunikāciju departamenta pārstāvja teiktā, viņu pienākums nav iepriekš brīdināt, ja tiek slēgta kāda vietne," Kerimova teikto citēja Azerbaidžānas ziņu aģentūra "Trend".

Atverot bloķēto vietni, redzams Turcijas Telekomunikāciju departamenta paziņojums, ka vietnes bloķēšana ir administratīvs pasākums atbilstoši Turcijas likumiem, un lēmums par to pieņemts pēc tehniskas un juridiskas analīzes.

Departaments vēl nav sniedzis komentāru par vietnes slēgšanas iemesliem.

Krievijas un Turcijas attiecības ir saasinājušās, kopš 24.novembrī Turcijas iznīcinātāji pie Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju "Su-24". Turcija ir paziņojusi, ka Krievijas lidmašīna pārkāpusi tās gaisa telpu, bet Krievija to noliedz un uzstāj, ka tā bijusi Turcijas plānota provokācija. Ankara ir atteikusies atvainoties par notikušo, savukārt Krievija ieviesa ekonomiskās sankcijas pret Turciju.

Marta beigās pēc Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) pieprasījuma "Sputnik" vietne tika slēgta arī Latvijā. ĀM kā sankciju režīmu koordinējošā nacionālā iestāde norādīja, ka domēna "sputniknews.lv" reģistrēšanā pastāv iespējams Eiropas Savienības noteikto sankciju režīma pārkāpums, jo saskatāma "Sputnik" vietnes Latvijā saikne ar Krievijas valsts informācijas aģentūru "Rossija segodņa", kuru vada Dmitrijs Kiseļovs, kurš iekļauts Eiropas Savienības sankciju sarakstā.

LETA