foto: AFP
Makrons: Asadam būs jāatbild par saviem noziegumiem savas tautas priekšā
Pasaulē
2017. gada 18. decembris, 08:16

Makrons: Asadam būs jāatbild par saviem noziegumiem savas tautas priekšā

LETA

Francijas prezidents Emanuels Makrons paudis viedokli, ka teroristu grupējums "Islāma valsts" Sīrijā tiks sakauts līdz februāra vidum vai beigām un Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu pēc tam nedrīkst ignorēt un ar viņu ir jārunā, taču kādu dienu Asadam būs jāatbild par saviem noziegumiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Irākas varasiestādes šomēnes paziņoja, ka sakāvušas "Islāma valsti" Irākā, intervijā telekanālam "France 2" norādīja Makrons.

"Es domāju, ka ap februāra vidu, beigām mēs uzvarēsim Sīrijā. Bašars Asads tur būs," sacīja Makrons, piebilstot, ka tādos apstākļos būs jāved sarunas ar visiem.

"Mums jārunā ar visiem, mums jārunā ar Bašaru al Asadu un viņa pārstāvjiem. Pēc tam viņam būs jāatbild par saviem noziegumiem savas tautas priekšā, starptautiskās tiesas priekšā," sacīja Makrons.

Intervija ar Francijas prezidentu tika ierakstīta pagājušajā nedēļā ANO klimata konferences laikā un pārraidīta svētdien.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 340 000 cilvēku.