foto: REUTERS
Mirušu cilvēku profili sociālajā tīklā "VKontakte" izplata politisku reklāmu
2017. gada 17. decembris, 18:04

Mirušu cilvēku profili sociālajā tīklā "VKontakte" izplata politisku reklāmu

Kasjauns.lv

Krievijā un arī vairākās citās valstīs, kurās populārs saziņas tīkls "ВКонтакте", konstatēts, ka mirušo lietotāju profili sāk izplatīt politiska rakstura reklāmas, atsaucoties uz "Runā Maskava" ziņo kaimiņvalsts mediji.

Sociālā tīkla administrācija nozagtās lapas esot jau bloķējusi. 

Vietnes "VKontakte" preses sekretārs Ruslans Karbolsunovs medijiem skaidroja, ka pagaidām nav zināmas personas, kas aktivizēja mūžībā aizgājušu cilvēku kontus un sāka tos izmantot politisku reklāmu izplatīšanai.

"Šie konti tika uzlauzti. Jau drīzumā tīkla moderēšanas pakalpojuma sniedzējs šīs lapas bloķēja. Mēs turpināsim pilnveidot savus savus rīkus, lai operatīvi apturētu nozagtu kontu darbību," sacīja Karbolsunovs. Viņš piebilda, ka kontu konfidencialitātes līmenis arvien tiek paaugstināts un ka nākotnē nesankcionēta piekļuve lietotāja profilam vispār nebūs iespējama. Vietne strādā pie tā, lai katrā no mirušo cilvēku profiliem pazūd politiskās reklāmas, taču paliek tas, kas tur ticis ievietots no nelaiķa paša un viņa tuviniekiem. 

Šāds incidents sociālo tīklu "VKontakte" neskar pirmo reizi. Piemēram, pērn šīs vietnes mirušo cilvēku konti vēstīja par gaidāmo ikgadējo Vladimira Putina "gada" preses konferenci.