foto: REUTERS
Mirušā Kanādas miljardieru pāra bērni pauž sarūgtinājumu par policijas darbu
"Apotex" dibinātājs Berijs Šermans un viņa sieva Hanija. Abus atrada mirušus savrupnamā Toronto piektdienas vakarā.
2017. gada 17. decembris, 10:44

Mirušā Kanādas miljardieru pāra bērni pauž sarūgtinājumu par policijas darbu

Kasjauns.lv

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka piektdienas vakarā Toronto pilsētā Kanādā savās mājās miruši tika atrasti farmācijas giganta - firmas "Apotex" - dibinātājs un viņa sieva. Lai gan autopsija līķiem vēl nav veikta, policijas paziņojumi par iespējamiem pāra nāves iemesliem nepatīkami pārsteiguši pāra ģimeni.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Traģēdija Kanādas farmācijas giganta ģimenē

Pēc piektdien mājā atrastajiem laulāto līķiem pie nama gulst ziedi un strādā policija.

gallery icon
13

Mirušie identificēti kā Berijs Šermans un viņa sieva Hanija - viņi abi bija turīgi, plaši pazīstami cilvēki ne tikai Kanādas sabiedrībā. Šermans ir dibinātājs farmācijas kompānijai "Apotex" un ar savu bagātību daudz darbojies arī kā filantrops un mecenāts.

Piektdienas vakarā Šermana un viņa sievas mirstīgās atliekas tika atrastas viņu savrupnama pagrabstāvā. Īsi pēc tam Toronto policisti pavēstīja, ka abu nāves apstākļi ir aizdomīgi. Atsevišķi avoti policijā vēsta, ka Šermanu namā, iespējams, notikusi slepkavība un pašnāvība, vienlaikus policija notikušo neizmeklēja kā slepkavību.

foto: REUTERS
"Apotex" dibinātājs Berijs Šermans un viņa sieva Hanija. Abus atrada mirušus savrupnamā Toronto piektdienas vakarā.

Sestdienas vakarā Šermanu pāra tuvinieki izplatīja paziņojumu, ka ir sarūgtināti par policijas komunikāciju ar medijiem, nosaucot neoficiālas un nepamatotas versijas par to, kas gan ar cilvēkiem varētu būt noticis. "Mūsu vecāki bija entuziasma pilni. Viņi apņēmīgi dzīvoja gan ģimenes, gan sabiedrisko dzīvi. Tas pilnībā neatbilst plašsaziņas līdzekļos izteiktajiem minējumiem par viņu nāves apstākļiem. Mēs esam šokēti un uzskatām, ka policija rīkojusies bezatbildīgi, medijiem paziņojot tādas vēstis, ko ne viņu draugi, ne ģimene, ne kolēģi neuzskata par patiesiem," teikts paziņojumā.

Tāpat Šermanu bērni lūdz policijai veikt rūpīgu un objektīvu izmeklēšanu, bet medijiem - izvairīties no tukšu minējumu publicēšanas līdz brīdim, kamēr nav pabeigta izmeklēšana un zināmi līķu autopsijas rezultāti.

Māja, kur mirušus atrada Kanādas miljardieri un viņa sievu

Piektdien Toronto miljardieri un filantropu Beriju Šermanu ar sievu Haniju atrada mirušus viņu savrupmājā. Policija ziņo, ka šis nāves gadījums ...

gallery icon
6

Par ko ir stāsts?

Sestdien un svētdien pie Šermanu savrupnama Toronto gulst ziedi; ap māju izveidojusies teju pusmetru augsta sniega sega. Pats nams norobežots ar policijas lenti un iekštelpās strādā policisti. 

Jau vēstījām, ka nams tiek pārdots, un mākleru aģents, rādot māju potenciālajiem pircējiem, uzgāja Šermanu ķermeņus mājas apakšstāvā.

75 gadus vecais Berijs Šermans bija zāļu ražotāja "Apotex" priekšsēdētājs, ko 1974. gadā viņš dibināja vien ar diviem darbiniekiem. Tas attīstījās un kļuva par lielāko Kanādas farmācijas uzņēmumu.

Laika gaitā uzņēmējs pamanījās nopelnīt milzu naudu. Kanādas biznesa žurnāls viņa turību novērtēja 3,65 miljardu dolāru apmērā, padarot viņu par 15. bagātāko kanādieti.

Uzņēmumā ar zāļu pētniecību, izstrādi, ražošanu un izplatīšanu šobrīd strādā vairāk nekā 10 000 cilvēku visā pasaulē. Kanādā vien strādā vairāk nekā 6000 darbinieku.Šermans bija arī aktīvs filantrops, ziedojot 39 miljonus ASV dolāru Apvienotajām ebreju apelācijām. Pēdējos gados viņš kļuva arī par aktīvā premjerministra Džastina Trudo liberālās partijas līdzekļu vācēju.

"Apotex" šo skumjo notikumu nodēvējuši par "traģēdiju".
"Mēs visi "Apotex" ar šo ziņu esam dziļi satriekti un apbēdināti. Visas mūsu domas un lūgšanas šajā laikā ir kopā ar ģimeni," paziņoja uzņēmums.

Adrese, kurā atrada līķus, bija izlikta pārdošanā par 5,4 miljoniem ASV dolāru. Kaimiņi apstiprināja, ka īpašumā dzīvojis Šermans ar sievu

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās