Olanda prezidentūru negatīvi vērtē gandrīz 90% franču, viņam nav cerību tikt pārvēlētam
Olanda prezidentūru negatīvi vērtē gandrīz 90% franču.
Pasaulē
2016. gada 16. aprīlis, 16:15

Olanda prezidentūru negatīvi vērtē gandrīz 90% franču, viņam nav cerību tikt pārvēlētam

Jauns.lv

Pašreizējais Elizejas pils saimnieks Fransuā Olands, gadījumā, ja viņš izlemtu startēt nākamgad gaidāmajās Francijas prezidenta vēlēšanās, otrajā kārtā neiekļūtu, liecina piektdien publicētie aptaujas rezultāti.

Tajā pašā laikā saskaņā ar sabiedriskās domas pētniecības uzņēmuma "Odoxa" veikto aptauju ekonomikas ministram Emanuelam Makronam, kas nesen paziņoja, ka pats veidos jaunu partiju, klātos daudz labāk.

Kā Olands paziņoja ceturtdien, par to, vai 2017.gada maijā kandidēt uz atkārtotu ievēlēšanu prezidenta amatā, viņš izlemšot līdz gada beigām.

Ja prezidenta vēlēšanu pirmā kārta notiktu šīs nedēļas nogalē, par Olandu balsotu tikai 15% vēlētāju, liecina laikrakstā "Parisien" publicētie aptaujas rezultāti.

Savukārt bijušais prezidents Nikolā Sarkozī, kurš vada centriski labējo Republikāņu partiju, iegūtu 20% balsu, bet galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līdere Marina Lepēna – 31%.

Vienlaikus aptaujā konstatēts, ka Olanda prezidentūru negatīvi vērtē gandrīz 90% franču.

Taču gadījumā, ja Makrons, kas pagājušajā nedēļā paziņoja, ka dibinās jaunu politisko kustību "En Marche", izlemtu arī startēt vēlēšanās, tad viņu atbalstītu 21% vēlētāju.

Šajā gadījumā vēlēšanu otrajā kārtā iekļūtu Lepēna un Makrons.

Aptauja, kuras laikā intervēti 949 respondenti, veikta laikā no 14. Līdz 15.aprīlim.

LETA/Foto: AFP/LETA