Krievijas izlūkdienesti slepeni ieraksta un pārveido Austrijas ģenerālštāba priekšnieka teikto
Austriešu ģenerāļa vārdi, ka "Krievija ir daudz tuvāk Austrijai nekā daudzas citas pasaules lielās valstis", pasniegti tā, ka tie tulkojami politiskā kontekstā, nevis ģeogrāfiskā, kā to patiesībā bija domājis Komenda.
Pasaulē
2016. gada 16. aprīlis, 17:45

Krievijas izlūkdienesti slepeni ieraksta un pārveido Austrijas ģenerālštāba priekšnieka teikto

Jauns.lv

Krievijas izlūkdienesti slepeni ierakstījuši Austrijas ģenerālštāba priekšnieka Otmāra Komendas tikšanos ar savu krievu kolēģi Valēriju Gerasimovu, kas 6.aprīlī notika Maskavā, vēsta laikraksts "Kurier".

Abu ģenerāļu tikšanās tika ierakstīta, izmantojot slepenas kameras un mikrofonus, bet pēc tam ieraksts, to stipri rediģējot, tika nopludināts krievu medijiem, kas izplatīja patiesībai neatbilstošu šīs tikšanās interpretāciju, raksta "Kurier".

No ieraksta, piemēram, tikusi gandrīz pilnībā dzēsta migrācijas krīzes apspriešana, atstājot vienīgi Komendas izteikumu, ka Austrija nemaz neatrodas tik tālu no Krievijas.

Turklāt austriešu ģenerāļa vārdi, ka "Krievija ir daudz tuvāk Austrijai nekā daudzas citas pasaules lielās valstis", pasniegti tā, ka tie tulkojami politiskā kontekstā, nevis ģeogrāfiskā, kā to patiesībā bija domājis Komenda.

Vēl viens piemērs, kā šī saruna sagrozīta krievu mēdijos, ir apgalvojumi, ka tikšanās notikusi par spīti Eiropas Savienības (ES) sankcijām, lai gan patiesībā tā notika Austrijas prezidenta valsts vizītes ietvaros.

Kā norāda "Kurier", Austrijas izlūkdienesti uzskata, ka notikušais ir iepriekš plānota operācija, kurā izmantota dezinformēšanas taktika, ko iecienījusi Krievijas militārā izlūkošana.

LETA/Foto: Vida Press