foto: Facebook
Jaunumi noslepkavotās lietuviešu meitenes Ievas Strazdauskaites lietā
Viens no jaunietes slepkavībā apsūdzētajiem - Leons Bieļausks.
2017. gada 7. decembris, 14:45

Jaunumi noslepkavotās lietuviešu meitenes Ievas Strazdauskaites lietā

Kasjauns.lv

Par Lietuvas pilsones Ievas Strazdauskaites slepkavību aizdomās turētie - romu tautības radinieki Karolis, Mants un Leons Bieļauski - tiek paturēti pirmstiesas apcietinājumā uz vēl trim mēnešiem, lai gan iepriekš tika lēsts, ka trijotnes tiesāšāna sāksies šī gada izskaņā, decembrī, vēsta kaimiņvalsts "Delfi".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā aizdomās turēto trijotne - radinieki Bieļauski

Leons, Karolis un Mants tiesas zālē 7.decembrī. Tiesa apmierināja prokuroru lūgumu trijotni no cietuma neizlaist vēl 3 mēnešus.

gallery icon
29

Strazdauskaites slepkavības lietā aizdomās turamos nedrīkst atbrīvot, jo viņi ir bīstami un varētu izdarīt vēl kādu noziegumu, - tāds ir Viļņas tiesas verdikts. Prokurori lūdza trijotni paturēt apcietinājumā; tiesa šo lūgumu apmierināja.

Šādu pašu Ģenerālprokuratūras lūgumu Viļņas tiesa skatīja jau pirms trim mēnešiem. Tagad, 11. decembrī beidzoties termiņam, kurā aizdomās turamos drīkst paturēt ieslodzījumā, neizvirzot konkrētas apsūdzības, vēlreiz pagarināts.

Iepriekš tika plānots, ka līdz gada nogalei radinieku trijotnei jau varētu izvirzīt apsūdzības un sākt lietu skatīt pēc būtības, tomēr tas nav izdevies, jo aizkavējusies izmeklēšana, proti, vēl nav veiktas visas nepieciešamās ekspertīzes un pārbaudes.

Zināms, ka Karolis Bieļausks tiek uzskatīts par noziedzīgās bandas vadoni un galveno šaušalīgās slepkavības plānotāju. Lietuvas mediji vēstī, ka šis cilvēks nopratināšanu laikā maldinājis izmeklētājus un slēpis svarīgas ziņas par 25 gadus vecās sievietes nogalināšanu.

Savukārt Leons un Mants savu vainu slepkavībā atzinuši.

Ciniskā slepkavība - mežā ar lāpstu nosit "Audi" īpašnieci

Ziņas par Ievas pazušanu pirmo reizi šī gada 12.martā ap pulksten 21.00. Tajā dienā meitene ar tumši brūnu luksusa klases "Audi" markas A7 (2016. gada izlaiduma) automašīnu pulksten 16:30 no Pluņģes pilsētas izbrauca uz Viļņas pusi. Viņas tēvs medijiem izstāstīja, ka Kauņas apvidū pazudis savienojums ar meitenes mobilo telefonu, savukārt pēc kāda laika konstatēts, ka tālrunis ir izslēgts. Drīz Jonavas mežu apkārtnē tika atrasta Ievas pamestā glaunā automašīna.

Policijas operatīvie darbinieki, iesaistot kinologus, nekavējoties izvērsa intensīvu pazudušās meitenes meklēšanu, un notikumiem līdzi sekoja arī visa Lietuvas sabiedrība. Pēcāk meklēšanas gaitā atrastas arī Ievas mirstīgās atliekas.

Ieva Strazdauskaite bija nosista ar lāpstu un aprakta.

Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā aizturētie

Lietuvā Viļņas apgabala tiesa skata drošības līdzekļus aizdomās turamajiem nežēlīgajā Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā. 26 gadus vecā meitene tika atrasta ...

gallery icon
26

Aizdomās turamie izmeklētājiem atklāj: meitene varēja palikt dzīva

Pluņges iedzīvotāja Ieva Strazdauskaite būtu varējusi palikt dzīva, ja vien nebūtu pretojusies, secinājis portāls "Delfi.lt" - aizdomās turētie radinieki nopratināšanā atzinās, ka viņus nokaitināja jaunietes vārdi, ka viņa ziņos policijai, kura viņu jau meklē. 

Nolaupītā sieviete ne uzreiz tika aizvesta uz vietu, kur atrada viņas līķi. Pratināšanas laikā aizdomās turētie paziņojuši, ka sākumā negrasījās upuri nogalināt un domāja, ka automašīnas nolaupīšanas dēļ viņiem problēmu nebūs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Atvadīšanās no Ievas Strazdauskaites

gallery icon
10

Pa pēdām Ievai Strazdauskaitei

Maršruts, pa kuru virzījusies bezvēsts pazudusī 26 gadus vecā meitene Ieva Strazdauskaite.

gallery icon
12