Krievijā rosina ieviest interneta un mediju cenzūru pēc komunistiskās Ķīnas parauga
Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins: "Ir jādod "stingra, adekvāta un simetriska atbilde" hibrīdkaram, ko ASV un to sabiedrotie izvērsuši pret Krieviju un dažām citām valstīm".
Pasaulē
2016. gada 18. aprīlis, 12:14

Krievijā rosina ieviest interneta un mediju cenzūru pēc komunistiskās Ķīnas parauga

Jauns.lv

Krievijā vajadzētu ieviest tīmekļa un mediju cenzūru pēc Ķīnas parauga, uzskata Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins. Vēsturisko notikumu "falsifikāciju" un visas tautas referenduma rezultātu noliegšanu viņš piedāvā atzīt par ekstrēmismu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ir jādod "stingra, adekvāta un simetriska atbilde" hibrīdkaram, ko ASV un to sabiedrotie izvērsuši pret Krieviju un dažām citām valstīm, pirmdien publikācijā laikrakstā "Kommersant" norāda amatpersona.

Šis "karš" skar politisko, ekonomisko, informācijas un tiesisko virzienu. Tas ir novedis pie sankcijām un rubļa devalvācijas, skaidro amatpersona.

Šajā sakarībā Bastrikins ierosina īstenot ierobežojošus pasākumus internetā, kā arī uzskatīt par ekstrēmismu visas tautas referenduma rezultātu noliegšanu un vēsturisko notikumu "falsifikāciju".

"Ir jāievieš ārpustiesas risinājumi, ieskaitot informācijas iekļaušanu federālajā ekstrēmistisko materiālu sarakstā, kā arī tādu vietņu domēna vārdu bloķēšanu, kas izplata ekstrēmistisku un nacionālistisku informāciju."

Bastrikins kā piemēru min Ķīnas varasiestādes, kas aizliegušas pilnībā vai daļēji ārzemju rezidentiem piederošu elektronisko mediju darbību.

Lai novērstu teroristiskās un ekstrēmistiskās aktivitātes, amatpersona ierosina kriminālatbildību par kriptovalūtu un citu naudas surogātu izlaišanu un apriti, bet mantas konfiskāciju padarīt par kriminālsoda veidu.

Atbilstoši ierosinājumi likuma grozījumiem jau ir izstrādāti, norāda Bastrikins.

LETA/Foto: Vida Press

Tēmas