foto: Vida Press
Holivudas producentu Vainstīnu nu apsūdz arī seksa tirdzniecībā
Aktrise Noble apgalvo, ka Vainstīns viņu izmantojis komerciālos nolūkos - sekss apmaiņā pret lomu filmā.
2017. gada 28. novembris, 09:57

Holivudas producentu Vainstīnu nu apsūdz arī seksa tirdzniecībā

Kasjauns.lv

Britu aktrise Kadiana Noble vērsusies Ņujorkas tiesā ar prasību pret filmu producentu Hārviju Vainstīnu, vainojot viņu "cilvēku tirdzniecībā" jeb sievietes turēšanā verdzībā, vēsta "Reuters".

Noble vērsusies pret Vainstīnu saistībā ar gadījumu, kad viņš viņu turējis seksa verdzībā, pretī solot lomu filmā. Tādējādi Vainstīns izmantojis savu ietekmi, ziņo ārvalstu mediji.

Prasības pieteikumā norādīts, ka atgadījums noticis 2014.gadā Kannās, Francijā, kad Vainstīns aktrisi uzaicinājis uz viesnīcas istabu, kur uzstādījis komerciāla rakstura seksuālus nosacījumus. ASV par tirgošanos ar cilvēku var piespriest pat 10 gadus cietumā. 

Savā pieteikumā Noble vēlas kompensāciju par piedzīvoto. Prasītās naudas summas apmērs gan netiek atklāts.

Vienlaikus Vainstīna pārstāvji noliedz visus apvainojumus par epizodēm, kas saistītas ar seksu bez savstarpējas vienošanās starp partneriem. 

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka oktobrī gluži vai lavīnas veidā pasaulē zināmas un mazāk slavenas aktrises viena pēc otras nāca klajā ar "MeToo" jeb atzīšanos, ka cietušas no Vainstīna seksuālas uzmākšanās, vardarbības un izvarošanas.