Pasaulē
2016. gada 19. aprīlis, 12:43

Indijā pūlis sadedzina trīs par cilvēku upurēšanu aizdomās turētos

Jauns.lv

Pūlis Indijā ieslēdzis pašu mājā un sadedzinājis trīs kādas ģimenes cilvēkus, par kuriem bija izplatījušās baumas, ka viņi ir iesaistīti cilvēku upurēšanā, otrdien paziņoja policija.

Aizdomās par cilvēku upurēšanu turētajai ģimenei svētdien trūcīgajā Džhārkhandas štatā ar nūjām un asiem ieročiem uzbrukuši vairāki simti ciemata iedzīvotāju. Saistībā ar šiem notikumiem arestēti desmit cilvēki, paskaidroja policijā.

"Izplatījās baumas, ka viņi upurēšanai nolaupījuši bērnus, un tad sekoja uzbrukums," pastāstīja Lohardagas apgabala policijas priekšnieks Kartiks S., piebilstot, ka piecus cilvēkus no degošās mājas izdevās izglābt.

'Vietējie iedzīvotāji ģimenes galvu Govardhanu Bhagatu apsūdzējuši, ka viņš ir burvis."

Bhagats pirms vairākiem gadiem bijis notiesāts par galvas nociršanu kādam cilvēkam, vēsta vietējie mediji. Tas izraisījis runas, ka viņš ir iejaukts rituālās slepkavībās.

"Mums nav pierādījumu, ka viņš tagad būtu nolaupījis bērnus upurēšanai," atzina Kartiks, piebilstot, ka policija pārbauda, vai uzbrukumu nav organizējis kāds, kuram bijusi personīga nepatika pret Bhagatu.

Indijā no 2000 līdz 2012.gadam nogalināti 2097 cilvēki, par kuriem bija izplatījušās runas, ka viņi ir burvji. Vairums nogalināto ir sievietes.

Dažos štatos, arī Džhārkhandā, ieviesti likumi, cenšoties apturēt noziegumus pret buršanā apsūdzētiem cilvēkiem.

Tiesa gan, ik pa laikam arī parādās ziņas par cilvēku upurēšanu lauku un nomaļos apvidos.

Pirmdien Deli policija izglāba četrus mēnešus vecu meiteni un arestēja trīs vīriešus, arī meitenes tēvoci, kas mazuli pārdevuši burvim upurēšanai.

Kāds okultisma sekotājs, veicot upurēšanas rituālu, pērn Indijas ziemeļaustrumos piecus gadus vecam zēnam nocirta galvu. Sadusmotie ciema iedzīvotāji slepkavu nolinčoja.

LETA / Foto: Shutterstock

Tēmas