foto: REUTERS
Milzīgi parazīti un B hepatīts: ārstus šokē atradumi aizbēgušā Ziemeļkorejas karavīra ķermenī
North Korean soldiers hold rifles and gather in the North Korean side of the Joint Security Area at the Demilitarized Zone between North and South Korea, in this still image taken from a video released by the United Nations Command (UNC) on November 22, 2017. United Nations Command/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS.
Pasaulē
2017. gada 24. novembris, 05:40

Milzīgi parazīti un B hepatīts: ārstus šokē atradumi aizbēgušā Ziemeļkorejas karavīra ķermenī

Kasjauns.lv

Ziemeļkorejas karavīrs, kurš 13. novembrī pārbēga uz Dienvidkoreju, šķērsojot demilitarizēto zonu starp abām valstīm, patlaban no daudzajām šāvienu brūcēm atgūstas kādā no valsts slimnīcām. Ārsti apgalvojuši, ka karavīrs izdzīvos, neskatoties uz šautajām brūcēm, taču medicīniskās izmeklēšanas laikā pārbēdzēja orgānos atklājusies virkne citu nopietnu kaišu.

Smagi ievainoto pārbēdzēju drošībā nogādāja trīs Dienvidkorejas karavīri, kas rāpus nonāca pie viņa un aizvilka uz Dienvidkorejas teritoriju.

Ziemeļkorejas karavīri reti pārbēg demilitarizētajā zonā pie Panmundžomas ciema, kas ir ievērojama tūristu atrakcija un vienīgā vieta, kur Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas karavīri redz cits citu.

Karavīra ķermenī atrasts 27 cm garš parazīts

Izmeklējot paša armijas biedru sašauto karavīru, ārsti atklājuši, ka vīrieša ķermenī mājo virkne parazītu, no kuriem viens bijis pat 27 centimetrus garš, britu medijam "The Guardian" apgalvojis slimnīcas virsķirurgs Lī Kuk-jongs.

Šausminošā aina atklājusies laikā, kad ārsti veikuši dzīvības saglābšanai nepieciešamās operācijas un tā ilustrē higiēnas un nepietiekama uztura problēmas izolētajā, totalitārajā valstī.

“20 gadu laikā kopš praktizēju medicīnu, ko tādu esmu redzējis vien grāmatās,” par karavīra veselības stāvokli izteicās ķirurgs.

Papildus parazītiem, konstatēts, ka karavīrs sirgst ar B hepatītu. 

Speciālistus arī pārsteidzis fakts, ka šādas kaites piemeklējušas tieši militārās jomas darbinieku – šajā nozarē strādājošie parasti bauda vairāk privilēģiju, tostarp arī tiekot pie labākas pārtikas.

Iepriekš jau ziņots, ka pārbēgušais Ziemeļkorejas pilsonis ir sašauts 4 reizes.

Video ierakstā, kurā parādīta 13.novembrī notikusī pārbēgšana pie Panmundžomas ciema, arī redzams, kā Dienvidkorejas karavīri viņu nogādāja drošībā.

ASV vadītās Apvienoto nāciju pavēlniecības (UNC) publicētajā ierakstā arī parādīts, kā viens Ziemeļkorejas karavīrs, vajājot pārbēdzēju, pārskrien pāri demarkācijas līnijai, bet pēc dažiem metriem vilcinoties dodas atpakaļ uz Ziemeļkoreju.