foto: Vida Press
Izmeklētājiem jaunumi zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavības lietā
Zviedru žurnāliste Kima Valla.
Pasaulē
2017. gada 22. novembris, 11:21

Izmeklētājiem jaunumi zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavības lietā

Kasjauns.lv

Turpinot meklēt zviedru žurnālistes Kimas Vallas mirstīgās atliekas, izmeklētāji-ūdenslīdēji Dānijas ūdeņos atraduši  sievietes roku, vēsta “The Local”. 

foto: Vida Press
Zviedru žurnāliste Kima Valla.

Vallas roka atrasta tajā pašā reģionā, kur oktobrī tika atrastas arī žurnālistes kājas un galva, apstiprinājusi policija. 

“Izmeklētāji vēl nav noteikuši, vai tā ir labā, vai kreisā roka. Nav zināms pat tas, vai tā tiešām ir Kimas Vallas roka, taču ir pamatotas aizdomas, ka tā ir,” sacīja Kopenhāgenas policijas inspektors Jens Mollers.

foto: Vida Press

Ja tiesu medicīniskā ekspertīze pierādīs, ka atrastā roka pieder Kimai Vallai, tad tas būs kārtējais pavediens izmeklēšanas procesā. 

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka dāņu uzņēmējs un pašdarinātās zemūdenes īpašnieks Pīters Madsens atzinis, ka sadalījis zviedru žurnālistes Kimas Vallas ķermeni vairākos gabalos.

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

Žurnālistes Kimas Vallas nāves apstākļu izmeklēšanas gaita

gallery icon
35

Sākotnēji dāņu uzņēmējs apgalvoja, ka žurnālistes nāvi izraisījis zemūdenes lūkas vāks, kas uzkritis uz viņas galvas, tomēr autopsijā netika fiksēti galvaskausa lūzumi, kas izslēdza šādu versiju. Tā vietā brūces konstatētas uz sievietes ribām un dzimumorgānu apvidū.  

Atgādinām, ka Madsens tika aizturēts neilgi pēc tam, kad Dānijas ūdeņos atrastas zviedru žurnālistes Kimas Vallas mirstīgās atliekas, precīzāk, rumpis bez galvas, kājām un rokām. Pēc tam, kad sievietes ķermenis tika atrasts, kriminālistikas pārbaudē apstiprinājies, ka viņas galva, rokas un kājas pirms iemešanas jūrā atdalītas ar nodomu.   

Mirušās Kimas Vallas piemiņas pasākums

Žurnālistes Kimas Vallas piemiņas pasākums un vienlaikus arī fonda dibināšanas sarīkojums.

gallery icon
6

Turpinoties lietas izmeklēšanai, prokurors tiesā iesniedzis arī cieto disku, kas, iespējams, piederējis aizdomās turamajam Pīteram Madsenam. Cietā diska glabātos video materiālos redzamas šausminošas ainas ar sieviešu spīdzināšanu, dedzināšanu un galvas nogriešanu. Saskaņā ar prokuratūras datiem, video materiāli varētu būt īsti, ne safabricēti.  

Par ko ir stāsts?

Augustā ūdenī netālu no Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas tika atrasts sievietes ķermenis, precīzāk, sievietes rumpis bez galvas, kājām un rokām.

Pēcāk Kopenhāgenas policija paziņoja, ka jūrā atrastais ķermenis identificēts, un tā ir pazudusī 30 gadus vecā žurnāliste Kima Valla.

Žurnāliste pazuda pēc tam, kad iekāpa pasaulē lielākajā pašdarinātajā zemūdenē “Nautilus”, kopā ar tās izgudrotāju un īpašnieku, zviedru miljonāru Pīteru Madsenu. 40 tonnas smagā un 18 metru garā zemūdene nogrima pusstundu vēlāk. 

Zemūdenes īpašnieks arestēts uz aizdomu pamata par sievietes slepkavību. Pēcāk Madsens tiesā atzinis, ka “apglabājis” žurnālisti jūrā, pēc tam, kad sieviete mirusi uz klāja incidenta laikā.