foto: Ēģiptes cietums, kurā pašlaik tiek turēta britu tūriste Laura Plammere. (Foto: Reuters/ Ekrānuzņēmums no Twitter.com)
Jaunumi Ēģiptē aizturētās britu tūristes lietā: spriedums varētu tikt nolasīts Ziemassvētkos
Pasaulē
2017. gada 20. novembris, 15:06

Jaunumi Ēģiptē aizturētās britu tūristes lietā: spriedums varētu tikt nolasīts Ziemassvētkos

Kasjauns.lv

Hurgadā aizturētās britu pilsones Lauras Plammeres lietā spriedums varētu tikt nolasīts Ziemassvētku dienā, vēsta ārvalstu mediji. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Laura Plammere apcietinājumā Ēģiptes cietumā atrodas jau kopš oktobra sākuma, kad sievieti lidostā aizturēja par nelegālu pretsāpju medikamentu ievešanu. Pret viņu uzsākta krimināllieta, kā rezultātā Lauru varētu sodīt ar brīvības atņemšanu uz 25 gadiem vai pat nāves sodu. 

Advokāts paziņojis, ka Laurai līdz spriedumam būšot jāgaida vēl vismaz mēnesis. Tā kā Ēģiptē 90% iedzīvotāju ir musulmaņi, 24. decembris tiek uzskatīts par parastu darba dienu, tāpēc sprieduma nolasīšanas datums neesot nekas pārsteidzošs.

Sievietes advokāts ģimeni brīdinājis, ka pat tad, ja Laura netiks tiesāta par narkotisko vielu kontrabandu, viņai cietumā varētu būt jāpavada divi gadi par aizliegtu vielu ievešanu valstī. 

Tikmēr Lauras ģimene tiesas lēmumu spriedumu nolasīt tieši Ziemassvētkos nosaukusi par šausmīgu. 

Plammeru ģimene joprojām cer, ka Lauras 33 gadus vecais vīrs Omārs spēs palīdzēt atbrīvot viņu meitu no cietuma. Pagaidām gan vīrietis uzstāj, ka nav lūdzis Laurai valstī ievest pretsāpju līdzekļus, kas Ēģiptē tiek izmantoti kā heroīna aizstājējs. 

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 33 gadus veca britu tūriste Laura Plammere aizturēta Ēģiptē par valstī ievestiem pretsāpju medikamentiem. Sievietei draud pat nāves sods, jo apsūdzības izvirzītas par narkotisko vielu ievešanu.

33 gadus vecā Laura aizturēta Ēģiptes lidostā, kad viņas ceļojuma koferī atrasti spēcīgi pretsāpju medikamenti. Laura bija devusies divu nedēļu atpūtā uz Sarkanās jūras kūrortu Ēģiptē. Aizdomās par narkotisko vielu ievešanu, sieviete pašlaik tiek turēta Hurgadas cietuma kamerā kopā ar slepkavām, prostitūtām un narkodīleriem. 

Lauras vecākā māsa Džeina medijiem atklāj, ka baidās par māsas dzīvību: “Viņa varētu padarīt sev galu, jo tiek turēta briesmīgos apstākļos. Mēs devāmies Lauru apraudzīt pagājušajā nedēļā, mamma to redzot paģība,” komentējusi Džeina. 

Lauras māsa stāsta, ka medikamenti bija novietoti čemodāna augšpusē un Laura tos nav centusies noslēpt. Sievietes ģimenei teikts, ka Laurai draud 25 gadu cietumsods, vai pat nāves sods.

Tikmēr Lielbritānijas Ārlietu ministrija reaģējusi uz britu tūristei Laurai Plammerei Ēģiptē izvirzītajām apsūdzībām par spēcīgu pretsāpju medikamentu ievešanu Hurgadā. Pēc notikušā ministrija izdevusi jaunus brīdinājumus ceļotājiem, kuri gatavojas apmeklēt Ēģipti. 

Paziņojumā teikts, ja dodoties uz Ēģipti nepieciešams līdzi ņemt recepšu medikamentus, obligāti līdzi nepieciešams ārsta parakstīts dokuments, kas apliecina, ka zāles izrakstītas konkrētai personai, kādai vajadzībai tās lietojamas un kāds ir līdzi paņemto medikamentu daudzums. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās