Pasaulē
2017. gada 18. novembris, 22:35

Zimbabves prezidenta partija svētdien apspriedīs iespēju atsaukt Mugabi no amata

LETA

Zimbabves prezidenta Roberta Mugabes valdošās partijas "Zimbabves Afrikāņu nacionālais kongress - Patriotiskā fronte" (ZANU-PF) centrālā komiteja svētdien tiksies, lai apspriestu iespēju viņu atsaukt no amata, ziņu aģentūrai AFP pastāstījis parlamenta deputāts no šīs partijas, kurš nav vēlējies, lai viņa vārds tiktu izpausts atklātībā.

Tūkstošiem demonstrantu aicina atkāpties Zimbabves prezidentu Mugabi

Tūkstošiem Zimbabves iedzīvotāju sestdien izgājuši galvaspilsētas Harares ielās, lai aicinātu atkāpties 93 gadus veco prezidentu Robertu Mugabi, kurš atrodas mājas ...

gallery icon
213

"Centrālā komiteja sanāks, lai apstiprinātu provincēs panāktās vienošanās," viņš paziņojis.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Mugabe atrodas mājas arestā, kopš šonedēļ varu valstī pārņēma armija.

Piektdien astoņās no desmit ZANU-PF reģionālajām komitejām tika pieņemts lēmums aicināt 93 gadus veco Mugabi atkāpties gan no prezidenta, gan partijas līdera amata. Kā tagad norādījis partijas pārstāvis, pa šo laiku tām pievienojusies vēl vienas provinces komiteja.

Mugabe atrodas mājas arestā, kopš šonedēļ varu valstī pārņēma armija. Desmitiem tūkstošiem Zimbabves iedzīvotāju, gan baltie, gan melnādainie, sestdien pacilātā noskaņojumā izgāja ielās, lai aicinātu Mugabi atkāpties.

Iespējams, dīvainākais prezidents pasaulē - Roberts Mugabe

Kasjauns.lv apkopoja TOPu ar dīvainākajiem prezidentiem pasaulē. Topa augšgalā - Roberts Mugabe, kurš ir Zimbabves līderis jau 34 gadus. Viņam ...

gallery icon
11

Tikmēr Zimbabves valsts televīzija ZBC sestdienas vakarā paziņojusi, ka pats Mugabe svētdien vēlreiz tiksies ar armijas vadību. Tā atsaukusies uz katoļu priesteri Fidelisu Mukonori, kas šajos kontaktos darbojas kā viens no starpniekiem.

Zimbabves armija ieņem valsts raidsabiedrību un uzrunā tautu

gallery icon
46

Domājams, ka armija vēlas, lai Mugabe no varas aiziet mierīgā ceļā, ļaujot valsts vadību uzņemties pagājušajā nedēļā prezidenta atlaistajam viceprezidentam Emersonam Mnangagvam, kurš pēc atlaišanas devās uz ārzemēm, bet ceturtdien atgriezās valstī. Armijas mērķis ir neļaut varai nonākt 52 gadus vecās pirmās lēdijas Greisas Mugabes rokās.

Roberts Mugabe ir bijis pie varas Zimbabvē kopš 1980.gada. No 1980. līdz 1987.gadam viņš bija premjerministrs un tad kļuva par valsts prezidentu. Viņa vadītā ZANU-PF ir valdošā partija kopš 1980.gada, kad Zimbabve ieguva neatkarību no Lielbritānijas.

Zimbabves ekstravagantā pirmā lēdija Greisa Mugabe

gallery icon
23

Tēmas