foto: AFP/Scanpix/LETA
Maduro nevēlamais Karakasas mērs veiksmīgi pārbēdzis uz Kolumbiju
Venecuēlas galvaspilsētas Karakasas mērs Antonio Ledesma.
Pasaulē
2017. gada 17. novembris, 23:45

Maduro nevēlamais Karakasas mērs veiksmīgi pārbēdzis uz Kolumbiju

LETA

Venecuēlas galvaspilsētas Karakasas mērs Antonio Ledesma, kurš ir nozīmīgs autoritārā prezidenta Nikolasa Maduro oponents, izbēdzis no mājas aresta un ieradies Kolumbijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mana balss pievienojas venecuēliešu korim, lūdzot Kolumbijas palīdzību," viņš paziņoja reportieriem, ierodoties Kolumbijas robežpilsētā Kukutā.

Ledesma atzina, ka viņa ceļojumam ir bijis filmas vērts sižets. Lai nokļūtu Kolumbijā, mēram nācās tikt garām neskaitāmiem Venecuēlas policijas un nacionālās gvardes posteņiem.

"Laiks griezt ceļu un atļaut pārejas valdību, lai Maduro nevar turpināt mocīt Venecuēlas tautu," paziņoja Ledesma. "Maduro Venecuēlu tur badā," viņš sacīja.

Pirms tam Kolumbijas Imigrācijas departaments pavēstīja, ka 62 gadus vecais Ledesma valstī ieradies pa sauszemi.

Ledesma tika aizturēts un ieslodzīts 2015.gada februārī par apsūdzībām centienos gāzt prezidentu. Pēc operācijas viņam tika piemērots mājas arests.

foto: AP/Scanpix/LETA
Venecuēlas autoritārais prezidents Nikolass Maduro.

Ledesma par mēru tika ievēlēts 2009.gadā un pārvēlēts amatā 2013.gadā. Viņš pārstāv opozīcijas partiju "Demokrātiskā rīcība", ka bija lielākā partija valstī pirms Venecuēlā pie varas nāca Maduro priekštecis Ugo Čavess.

Naftas ražotājvalsts Venecuēlas ekonomiku ir smagi skārusi naftas cenu krišanās, un inflācija šajā valstī ir viena no augstākajām pasaulē. Pārtikas produktu un citu svarīgāko preču trūkums ir pamudinājis simtiem tūkstošu cilvēku bēgt uz kaimiņvalsti Kolumbiju.

Pret valdību vērstos protestos šogad ir gājuši bojā vairāk nekā 120 cilvēku.

Venecuēlas opozīcija vaino Maduro smagajā ekonomiskajā krīzē, pieprasa prezidenta atkāpšanos un jaunu vēlēšanu noorganizēšanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās