foto: Shutterstock
11 gadus veca meitene Francijā paliek stāvoklī no izvarotāja; tiesa vīrieti attaisno
Pasaulē
2017. gada 14. novembris, 19:26

11 gadus veca meitene Francijā paliek stāvoklī no izvarotāja; tiesa vīrieti attaisno

Kasjauns.lv

Francija ir gatava mainīt likumdošanu pēc tam, kad 11 gadus vecas meitenes izvarotājs ticis attaisnots, jo tiesa nespēja pierādīt, ka dzimumattiecības nav notikušas pēc abpusējas vienošanās.

Franču likumdošana paredz, ka seksuālas attiecības ar cilvēku, kura vecums nav sasniedzis 15 gadus, uzskatāmas pat pretlikumīgām, ja vien prokuratūra ir spējīga pierādīt, ka sekss no bērna puses nav bijusi brīvprātīga vēlme. 

Ministre Marlēna Šiapa izteikusi ierosinājumu mainīt likumu, proti, zem noteikta vecuma nevarēs būt nekādu diskusiju par to, vai bērns piekritis seksuālam kontaktam labprātīgi, vai nē. Visi gadījumi tikšot uzskatīti par izvarošanu, bez izņēmuma. 

Šādas likuma izmaiņas ierosinātas pēc tam, kad kāds 29 gadus vecs vīrietis 2009. gadā stājies seksuālā kontaktā ar 11 gadus vecu meiteni. Viņš atzīts par nevainīgu, jo neesot pietiekamu pierādījumu tam, ka meitene seksu nav vēlējusies. 

Meitenes ģimene par notikušo uzzinājusi vien tad, kad atklājusies meitenes grūtniecība. Bērns, kuram pašlaik ir jau 7 gadi, tika ievietots audžuģimenē, vēsta “The Independent”.

Tēmas