Maskavā nolaidies reiss no Šanhajas ar mirušo 14 gadus veco modeli - viņai autopsiju veiks Krievijā
Vladas Dzjubas līķis nogādāts Maskavā, kur tam veiks pataloganatoma ekspertīzi, lai uzzinātu konkrētu nāves iemeslu.
2017. gada 11. novembris, 17:13

Maskavā nolaidies reiss no Šanhajas ar mirušo 14 gadus veco modeli - viņai autopsiju veiks Krievijā

Kasjauns.lv

Plkst. 16:45 pēc vietējā laika lidostā Maskavā nolaidies "Aeroflot" reiss no Šanhajas, kurš mājup nogādājis 14 gadus veco krievu modeli Vladu Dzjubu, šodien vēsta RIA Novosti.

Šanhajā 27.oktobrī mirušās meitenes ķermenis dzimtenē nogādāts Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komitejas locekļa pavadībā, pavēstīja Krievijas vēstniecības Šanhajā darbinieki.

Ģenerālkonsulātā Šanhajā informēja, ka modeles mirstīgo atlieku repatriēšanu finansēja Krievijas Federācija. 

Dzjubas mītnes pilsētā Permā ierosināta krimināllieta saistībā ar modeles nāvi it kā no pārslodzes modes nedēļā Šanhajā. Dzjubai nozīmēta pataloganatomiskā ekspertīze Maskavā, bet pēc tam meitenes līķis tiks nogādāts Permā, kur ģimene Vladu apglabās. Jau ziņojām, ka ģimene jaunieti zemes klēpī guldīs baltā kāzu kleitā, jo "savas kāzas viņai tā arī nebija lemts piedzīvot," iepriekš teica modeles māte Oksana.

Šanhajas slimnīcas nāves iemesla izrakstā pausts, ka Vlada Dzjuba mirusi no vispārējas orgānu mazspējas un nervu pārpūles, taču autopsija viņas ķermenim tur netika veikta. Ekspertīzē Maskavā pētīs konkrētu jaunietes nāves iemeslu, lai noteiktu galīgo diagnozi.

foto: AFP
Ķīnas puse publiskojusi pacientes vēsturi, uzturoties slimnīcā Šanhajā, kur meitene nomira.

Šanhajas modeļu aģentūras "ESEE" direktors iepriekš medijiem pauda, ka Vladas Dzjubas nāve nevarētu būt saistīta ar pārpūli, jo modele trīs dienas pēc kārtas strādājusi pieļaujamās 8 stundas un ar vismaz trim pārtraukumiem fotosesijas laikā, un slodze bijusi mērena.

Starp Šanhajas modeļu aģentūru un Permas aģentūru, kuru pārstāvēja Dzjuba, bija noslēgts triju mēnešu darba līgums. Permas puse uzsver, ka meitene nesen kā bija pārslimojusi meningītu un notikušo uzskata drīzāk par traģisku nelaimes gadījumu, nevis nāvi necilvēcīgas slodzes dēļ.

Jau vēstījām, ka pusaudze ar ģimenes locekļiem Permā pēdējoreiz sazvanījusies 25.oktobra vakarā, mātei un vecmāmiņai sūdzoties par sliktu pašsajūtu. Radinieču ieteikumam izsaukt ātro palīdzību Dzjuba nav klausījusi, jo viņai bijis bail no ārstiem un slimnīcām.

Meitene nomira 27.oktobrī - četrpadsmit stundu pēc tam, kad nonāca slimnīcā.

Krievu modele Vlada Dzjuba (2003-2017)

Ķīnas pilsētā Šanhajā mirusi 14 gadus veca modele no Krievijas Vlada Dzjuba, kura nonāca slimnīcā pēc 13 stundas ilgušas Āzijas ...

gallery icon
15