foto: Reuters/Scanpix/LETA
Slavenais komiķis Lūijs Sīkejs par seksuālajām apsūdzībām: "Šie stāsti ir patiesi!"
Meistars gan pats savos šovos nereti joko par seksuālas dabas jautājumiem, taču nu piecas sievietes nākušas klajā ar apsūdzībām pret komiķi Lūijs Sīkejs.
Pasaulē
2017. gada 10. novembris, 22:58

Slavenais komiķis Lūijs Sīkejs par seksuālajām apsūdzībām: "Šie stāsti ir patiesi!"

Kasjauns.lv

Godalgotais ASV komiķis Lūijs Sīkejs piektdien atzina, ka savulaik seksuāli uzmācies piecām sievietēm, kas savas apsūdzības izklāstījušas laikraksta "New York Times" ceturtdienas publikācijā.

"Šie stāsti ir patiesi," paziņojumā, kuru viņa pārstāvji izplatījuši ASV medijiem, atzina aktieris.

Notikušajā "nav nekā tāda, ko es sev varētu piedot", norādīja aktieris, vienlaikus atzīstot, ka ar grūtībām spēj aptvert tā sāpinājuma apjomu, ko viņš nodarījis šīm sievietēm un kolēģiem, ar kuriem strādājis kopā un kurus šis skandāls ietekmējis.

"Esmu sāpinājis savu ģimeni, savus draugus, savus bērnus un viņu māti," paziņojumā atzina aktieris.

Komiķi seksuālā uzmācībā apsūdzējušas piecas sievietes, ceturtdien ziņoja "New York Times". Runa ir par notikumiem 90.gadu beigās un 2000.gadu sākumā, norādīja laikraksts.

Apsūdzības nākušas klajā neilgi pirms komiķa jaunās filmas “Es mīlu tevi, tētuk” (I Love You, Daddy) pirmizrādes, kā arī vairākiem publicitātes pasākumiem, kuri bija ieplānoti tās reklamēšanai.

Izģērbies kails un masturbējis

Četras viņas amata māsas - arī komiķes – Dana Mina Gudmana, Džulija Volova, Rebeka Korija un Abija Šanchere – medijam “The New York Times” izstāstījušas par atsevišķiem incidentiem deviņdesmito gadu beigās un divtūkstošo gadu sākumā, kuros Lūijs Sīkejs masturbējis sieviešu klātienē.

Dana Mina Gudmana un Džulija Volova laikrakstam pastāstīja, ka Sīkejs "sācis masturbēt", kad viņas bijušas aktiera viesnīcas numuriņā 2002. gadā Kolorādo. Atbilstoši citām apsūdzībām, aktieris masturbējis 2003. gadā kādas telefonsarunas gaitā.

Abija Šanchere savā stāstā apgalvo, ka 2003. gadā kādas telefonsarunas laikā, kuras mērķis esot bijis uzaicināt komiķi uz viņas pašas raidījumu, viņa atskārtusi, ka kolēģis masturbē, klausoties viņas balsī.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Meistars gan pats savos šovos nereti joko par seksuālas dabas jautājumiem, taču nu piecas sievietes nākušas klajā ar apsūdzībām pret komiķi Lūijs Sīkejs.

“Mani pārņēma liels kauns,” sieviete atklāja “The New York Times”.

Rebekas Korijas pieredze esot bijusi līdzīga. 2005. gadā kāda TV seriāla filmēšanas laikā komiķis viņai piedāvājis kopīgi nolīst ģērbtuvē un pavērot, kā viņš pašapmierinās.

Korija tolaik noraidījusi šo piedāvājumu, atgādinot komiķim, ka viņam ir meita un sieva, kura turklāt vēl arī gaida nākamo bērniņu.

Līdzīgi ir arī pārējie stāsti. Piektā sieviete, kura gan vēlējās palikt anonīma, atklāja, ka komiķis prasījis/piedāvājis veikt līdzīgas darbības arī viņas priekšā.

Krīze komiķa karjerā

Gluži tāpat kā citu ietekmīgo Holivudas aktieru gadījumos, pēkšņās apsūdzības apturējušas komiķa Lūija Sīkeja karjeru – filmas pirmizrādes atceltas, tās izplatītājam paziņojot, ka tiks pārskatīta filmas klajā laišanas stratēģija.

Turklāt atcelti visi publicitātes pasākumi, un populārais TV tīkls “HBO” paziņojis, ka dzēsīs visu iepriekš sadarbībā ar komiķi radīto saturu.

Jāpiebilst, ka viņš iepriekš paša producētajos TV šovos bieži vien pievērsies cilvēku seksualitātes tumšākajiem aspektiem un aprakstījis vīriešu kaislības, stāstot gan par savām, gan savu paziņu seksuālajām tieksmēm un paradumiem.

Īpašu slavu Lūijs Sīkejs izpelnījās 2008. gadā pēc tam, kad klajā nāca komiķa DVD speciālizlaidums “Vienas nakts sakari” (One Night Stand).

Šobrīd Lūijs Sīkejs ir šķīries no sievas un viens audzina divas pusaugu vecuma meitas. ASV mediji vērsušies pie komiķa menedžmenta ar lūgumu komentēt izskanējušās apsūdzības.