foto: REUTERS
Jaunais britu aizsardzības ministrs uz galda tur tarantulu
Jaunais britu aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons ierodas ministrijā.
Pasaulē
2017. gada 12. novembris, 05:58

Jaunais britu aizsardzības ministrs uz galda tur tarantulu

Kas Jauns Avīze

Pēc Apvienotās Karalistes aizsardzības ministra Maikla Falona demisijas viņa vietā stājies Gevins Viljamsons.

Falons atkāpies pēc apsūdzībām seksuālā uzmācībā. Viņš atvainojies par to, ka 2002. gadā partijas konferences vakariņu laikā vairākkārt pieskāries žurnālistes un radio programmas vadītājas Džūlijas Hārtlijas-Brūveres celim, kaut gan viņa pati tviterī atzina, ka “neviens ne tuvu nebija apbēdināts vai noraizējies par to”.

“Pēdējo dienu laikā ir parādījušās vairākas apsūdzības par parlamenta deputātiem, tostarp par manu agrāko uzvedību,” raksta Falons. “Daudzas no tām ir bijušas nepatiesas, bet es pieņemu, ka pagātnē es biju kritis zemāk par augstajiem standartiem, kādus mēs prasām ievērot bruņotajiem spēkiem, kurus man ir gods pārstāvēt. Es esmu apsvēris savu pozīciju un tāpēc atkāpjos.”

Jaunais aizsardzības ministrs, 41 gadu vecais politiķis Viljamsons līdz šim plaši pazīstams nav bijis, izņemot Dienvidstafordšīras apgabalu, no kurienes viņš ievēlēts parlamentā, raksta BBC.

Viņš ir dzimis ģimenē, kas tradicionāli atbalstījusi leiboristus, taču pats savu karjeru veidojis konservatīvo rindās. Viljamsons ir studējis socioloģiju Bredfordas universitātē, viņa pirmais darbs bija ražošanas vadība keramikas rūpnīcā, strādājis arī par nekustamā īpašuma konsultantu, bet politikā ienācis kā pašvaldības deputāts 2001. gadā.

Pa varas kāpnēm viņš lēnām virzījies augšup, līdz 2013. gadā kļuva par toreizējā premjera Deivida Kemerona privātsekretāru. Pēc Kemerona demisijas viņš piezvanīja Terēzai Mejai, piedāvājot palīdzību, un vadīja nākamās premjeres vēlēšanu štābu.

Vēlāk Viljamsonam uzticēja parlamenta konservatīvo frakcijas organizatora lomu, ko politiķu žargonā dēvē par pātagu. Proti, viņš uzmana, lai visi frakcijas deputāti seko partijas līnijai.
Uz galda savā parlamenta kabinetā Viljamsons turēja savdabīgu mīluli – tarantulu Kronosu. Vestminsteras pils administrācija pieprasīja prāvo zirnekli aizvākt, taču velti. Viljamsons izteicies, ka Kronoss iemieso “nežēlīga bezkompromisu slepkavas lielisku paraugu, kuru audzēt ir baisi interesanti”.

Jaunais ministrs ir precējies un audzina arī divas meitas.