foto: EPA
Spānijas tiesa anulē Katalonijas neatkarības deklarāciju
Pasaulē
2017. gada 8. novembris, 15:44

Spānijas tiesa anulē Katalonijas neatkarības deklarāciju

LETA

Spānijas Konstitucionālā tiesa trešdien anulējusi Katalonijas parlamenta deklarāciju par neatkarības pasludināšanu, pavēstīja tiesas preses pārstāve.

"27.oktobrī pieņemtā neatkarības deklarācija pasludināta par nekonstitucionālu un spēkā neesošu," teikts tiesas pārstāves paziņojumā.

Aktīvisti Katalonijā bloķē autoceļus un dzelzceļus

gallery icon
46

Katalonijas reģionālais parlaments 27.oktobrī nobalsoja par neatkarības pasludināšanu no Spānijas. Drīz pēc tam Spānijas Senāts nobalsoja par tiešas pārvaldes atjaunošanu  Katalonijā. Spānijas premjers Marjano Rahojs atlaida Karlesa Pudždemona vadīto Katalonijas valdību un reģiona parlamentu, izsludinot jaunas reģionālās vēlēšanas 21.decembrī.

Katalonijā tūkstošiem protestē pret katalāņu ministru apcietināšanu

Katalonijā tūkstošiem protestē pret katalāņu ministru apcietināšanu

gallery icon
23

Pudždemons un vairāki viņa ministri pēc tam devās uz Briseli.
Katalonijas valdība 1.oktobrī sarīkoja referendumu par reģiona neatkarību, lai gan tiesa bija atzinusi to par nekonstitucionālu un Spānijas varasiestādes centās nepieļaut tā norisi.

Referendumā piedalījās 43% balsstiesīgo un no viņiem 90% atbalstīja reģiona atdalīšanos no Spānijas. Absolūtais vairākums neatkarības pretinieku referendumu boikotēja.

Simtiem tūkstoši cilvēku Barselonā pauž atbalstu Katalonijas vienotībai ar Spāniju

Gājiena dalībnieki nesa Spānijas un Eiropas Savienības karogus, milzīgu transparentu "Mēs visi esam Katalonija", kā arī skandēja "Viva Espana!" ("Lai ...

gallery icon
67