foto: Vida Press
Kaislības Krievijā: žurnālisti Boženu Rinsku izmisumā noved tas, ka viņas vīrs strādās pie Sobčakas
Pasaulē
2017. gada 24. oktobris, 14:21

Kaislības Krievijā: žurnālisti Boženu Rinsku izmisumā noved tas, ka viņas vīrs strādās pie Sobčakas

Kasjauns.lv

Par žurnālistes Ksenijas Sobčakas priekšvēlēšanu štāba vadītāju kļūs politologs un telekanāla NTV līdzdibinātājs Igors Malašenko, kas pamatīgi sadusmojis viņa civilsievu, arī žurnālisti Boženu Rinsku, kura iepriekš kritizēja Sobčakas nodomus kļūt par Krievijas prezidenti. 

Rinska sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja, ka viņas dzīvesbiedra jaunais amats bija viņai liels "šoks". Viņa šo paziņojumu izdzēsa, taču nu jau bija par vēlu, jo, kā zināms, internets neaizmirst teju neko. 

"Draugi, esmu šokā. Komentāru man nav. Tas ir Igora lēmums," izteicās Rinska. Viņa atgādināja, ka pati atbalsta Kremļa opozicionāru Alekseju Navaļniju, kurš arī paziņojis par nodomiem pieteikt savu kandidatūru. Rinska iepriekš "Facebook" asi kritizēja Sobčakas nodomus. 

foto: Vida Press
Žurnāliste Božena Rinska.

Rinska arī izteicās: "Mēs jau trīs gadus mēģinām radīt savu kopīgo bērnu, es negribu no viņa šķirties, mēs esam piecus gadus kopā. Bet man tas viss jāapdomā. Es savas politiskās pozīcijas nemainu," norādot, ka Malašenko brīdinājis viņu par savu jauno amatu. "Es domāju, ka viņš joko," viņa teica.

Cilvēki, izlasot Rinskas sacīto, metās mierināt šokēto žurnālisti. Viņai lielākoties ieteikts nemainīt savus politiskos uzskatus un vienlaikus saglabāt attiecības, uz ko Rinska noteica: "Es ar visiem ideoloģiskajiem pretiniekiem esmu pārtraukusi attiecības."

Kā zināms, populārā Krievijas žurnāliste Ksenija Sobčaka pagājušajā nedēļā oficiāli paziņojusi par nodomu kandidēt nākamgad paredzētajās Krievijas prezidenta vēlēšanās.

"Es, Ksenija Sobčaka, man ir 36 gadi, visu savu dzīvi dzīvoju un strādāju Krievijā un man nav vienalga, kāda būs mana valsts. Es atbildīgi attiecos pret jebkurām darbībām sabiedriskajā jomā, un, apzinoties visus šāda uzdevuma riskus un neiedomājamās grūtības, es esmu nolēmusi, ka mana piedalīšanās prezidenta vēlēšanās var tiešām kļūt par soli uz mūsu valstij tik nepieciešamajiem pārveidojumiem," teikts Sobčakas vēstulē laikrakstam "Vedomisti".

Viņa sevi dēvē par kandidātu "pret visiem" un norāda, ka nav saistīta ne ar vienu partijas vai valsts sistēmu.

Tikmēr Kremlī radiostacijai "Eho Moskvi" pavēstīja, ka Sobčaka atbilst visiem konstitūcijas nosacījumiem.

Ksenijas Sobčakas stils no 1991. līdz 2014. gadam

gallery icon
12