foto: Mainz Natural History Museum - ekrānuzņēmums no "Yotube.com" video/watch?v=V47UI_sjYbk
Teju 10 miljonu gadu sens atradums varētu “pārrakstīt” cilvēces vēsturi
Pasaulē
2017. gada 24. oktobris, 08:26

Teju 10 miljonu gadu sens atradums varētu “pārrakstīt” cilvēces vēsturi

Kasjauns.lv

Visu, ko mēs zinām par cilvēces vēsturi, varētu mainīt 9,7 miljonu gadu sens zobs, kuru pērn Reinas upes gultnē atraduši vācu paleontologi. 

Pētnieki uzskata, ka atrastais pārakmeņojušais zobs ir augšējā dzerokļa zobs un tas varētu būt teju 10 miljonu gadu sens. 

“To pilnībā iekapsulējis laiks. Tas izskatās kā jauns, vesels zobs, tikai nav tik balts, bet spīd kā dzintars,” sacīja vācu paleontologu komandas pārstāvis un Vācijas Dabas muzeja direktors Herberts Lutzs. Viņš arī piebildis, ka atklājums varētu būt liels solis cilvēces vēsturē. 

“Es negribu dramatizēt, bet šis atklājums varētu pārrakstīt cilvēces vēsturi,” uzsvēris Vācijas pilsētiņas Maincas, kur senais zobs atrasts, mērs. 

“Līdzīgi atradumi, kas iegūti Āfrikā, ir tikai 2 līdz 5 miljonus gadu seni. Mums nav ne jausmas, no kurienes nācis šis, teju 10 miljonu gadu senais zobs,” neslēpa pētnieks. 

Lai gan pētnieki seno zobu atraduši jau 2016 gadā, pētījumu apjoms bijis tik liels, ka publiski šī informācija izskanējusi tikai šajā mēnesī, vēsta “News.com”.